Оргазмът може да доведе до главоболие

Не е напълно ясно защо
26 сеп 2017 23:00, Анна Дантева
15
Оргазмът може да доведе до главоболие
Източник: pexels.com

За никого не е тайна, че много жени „страдат“ от фалшиви главоболия, за да не правят секс. Знаете ли обаче, че сексът също може да е причина за главоболие? За да бъдем по-конкретни, има главоболия, предизвикани от оргазъм, и те се срещат по-често, отколкото бихме предположили. Какво е добре да знаем за главоболията вследствие на оргазъм?

На какво се дължат?

Този тип неразположение, предизвикано от оргазъм и сексуална възбуда, засяга както мъжете, така и жените. Въпреки че експертите не са категорични за причината, смятат, че то може да е свързано с тези главоболия, които са вследствие на физически упражнения.

Специалистите също така смятат, че по време на оргазъм напрежението в главата се повишава, което води до главоболие. За рискови фактори се считат: затлъстяване, стрес, значително повишена сексуална възбуда, фамилна обремененост.

В какво се изразяват тези главоболия?

Независимо от причината, се усеща тъпа болка в областта на главата или шията. Може да почувствате внезапно пулсиращо главоболие веднага след оргазъм, което изчезва след няколко минути.

Главоболието може да се появи и след секс, когато се изправите и да се облекчи, когато легнете отново.

Според друго обяснение главоболието след оргазъм може да бъде предизвикано от адреналина, чийто нива се покачват значително при интензивна сексуална активност.

Още любопитна информация четете на Tialoto.bg


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е сухо и го претъркаш, може да те заболи не само главата, ами направо...целия!
2
0
 
5
 
! Отговори
Дедовия преди 1 година
Наистина може да доведе до главоболие ако мъжа ви разбере!
1
0
 
10
 
! Отговори
не лъжа преди 1 година
до големо главоболие ако не си в брак (между мъж и жена)