Кулинарят Виктор Апасиев пренася руската кухня в България
Впечатлен е от подправките, които се използват в страната ни
30 сеп 2017 19:35,
18
Шеф Виктор Апасиев от Русия е кулинар от 14 години. Той е специалист в руската кухня, печелил е безброй награди от конкурси, а сега е на гости в България.
Пред Bulgaria ON AIR той сподели, че тенденциите в руските ястията са много бурни, съчетани са различни традиции и технологии от цял свят, а достъпът до интернет, където можем да открием всичко, пък ни дава възможност да експериментираме и да се развиваме непрестанно.
В София младият готвач представи на живо и специална рецепта с риба.
Шеф Апасиев е любител на месото и споделя, че е много впечатлен от изобилието от подправки, които се използват в страната ни.
А най-важното в кулинарията според него е в творчеството.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Къде е демократичната общественост, къде е гражданското общество? Да се вдигне срещу тая проява на вмешателство, да протестира, протестира... Нали за това право се борихме толкова дълго! Събуди се народе, вярно, че е събота вечер, но той врага точно това иска- да те напие с водка и да те приспи. Няма да стане, ние направихме своя цивилизационен избор, по думите на един велик държавник, избран от българския народ за личност на 20 век.
И този е част от кремълската агресия. Никаква руска кухня! Тя е заплаха на атлантическия избор, който сме направили и демократичното общество, което изградихме. Да се обяви за незаконна и да не се допуска на наша територия. Ууууууууу!
Въййй, хибридчиците ни почнаха и с кулинарията. Сега и шопската салата, ракията и лютеницата ще налазят! Не се спряха, то не бяха туристи, не бяха вносни камериерки.... Бдете, хота, пазете зимнината, туршиите и киселото заЙе. Няма да им се дадем на рашките, я!
Руската салата, която е френска и руснаците я наричат "салата Оливье" е измислена от придворния готвач-французин Оливие. Омръзнало му да гледа как руските просстаци по приемите се тъпчат с всичко наред и им забъркал една голяма тенджера с всички налични продукти, омешани с майонеза. Изяли си пръстите!