Кои са едни от най-добрите мазнини за готвене и техните ползи?

Вижте 7 от най-добрите мазнини за готвене
7
Кои са едни от най-добрите мазнини за готвене и техните ползи?
Снимка: pexels

Една от най-често използваните съставки в кулинарните рецепти са мазнините. Добавяме такива, които са ни любими или тези, които се вписват в бюджета ни. Когато избираме с каква мазнина да овкусим ястията си, трябва да мислим и за ползите от нейната консумация. Споделяме 7 от най-добрите мазнини за готвене и техните ползи за здравето.

Зехтин Extra Virgin

Зехтинът е основна съставка в средиземноморската диета. Неговата консумация може да повиши добрия холестерол и да намали стойностите на лошия в кръвта. Този вид зехтин не е подходящ за готвене при висока температура, но е чудесен за лек завършек върху пица, спагети, студени сосове, салати. Той е богат на антиоксиданти и хранителни вещества, за разлика от рафинирания зехтин.

Масло от тиквени семки

Тиквеното масло се е използвало още отпреди 300 години. В кулинарията най-често се добавя към десерти, супи, салати, сосове, яхнии. Както всички изброени масла, така и то може да бъде част от вашите разкрасяващи рецепти за кожа и коса.

Предимствата от консумацията на тиквеното масло са много. То подобрява здравето на сърцето, кръвообращението, укрепва костите, предотвратява депресията, стимулира растежа на космите, балансира хормоните и защитава простатата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен6след определена възраст ти е все едно дали е вържин или не е. важното е да върже.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В зехтина дето го купувате в магазините няма нищо вържин.
5
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
и без мазно, пак става ;)
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и така пърженото не е от най-полезните храни, защо допълнително да му се променя вкуса със шантави мазнини за да е уж по-невредно.Пържи си в двойнорафинирано олийце, а който обича в мас и се наслаждавай истински на храната. Това, че било по-полезно не означава вкусно.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново измишльотини, Екстра върджин като мине през тигана си става най-обикновен зехтин, а кокосовото масло отдавна е отречено като канцерогенно и вредно.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 1. Това не се отнася за простолюдието а за баровците! Зехтина е скъп също и тиквеното масло! Така че маай мас и пръжки ако имаш че и това стана дефицит!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ОТДЕК ПАРИ ЗА ЗЕХТИН?