Какво разрушава съвременните връзки?

Очакваме много повече, твърдят специалисти
Обновена: 4 окт 2017 06:56 | 3 окт 2017 19:01, Анна Дантева
0
Какво разрушава съвременните връзки?
Източник: pexels.com

В модерното ни общество все повече хора търсят Eдинствения/Eдинствената, а същевременно все повече са и връзките, които се разпадат. На какво се дължи неуспехът на връзките днес? 

Според нова книга по темата искаме прекалено много от партньорите си, което в много по-голяма степен затруднява връзката.

Според психолози вече не е достатъчно да сключим брак с добър мъж или жена - хората очакват техните партньори да бъдат всичко за тях.

Книгата "Бракът - всичко или нищо" (The All-or-Nothing Marriage) на професорът по социална психология - д-р Ели Финкел, е посветена на този съвременен проблем при двойките. Той казва, че за да има щастливи взаимоотношения, трябва да искаме по-малко от партньора си и да помислим за начини, по които приятелства да ни дават повече.

Според професор Финкел основната промяна през последните 100 години е, че вече очакваме от партньора да ни помогне да израстваме и да се превърнем в по-добра версия на себе си. 

Около 53% от браковете в САЩ приключват с развод, докато във Великобритания този процент е малко по-нисък – 42. За сравнение, през 60-те години разводите са били значително по-малко - само 7% в САЩ и около 14% във Великобритания.

Идеята на книгата е, че променящата се природа на очакванията ни за брака е довела до повече връзки, които не отговарят на очакванията, и следователно ни разочароват. 

Ели Финкел допълва, че днес много хора търсят партньори, които да ги карат да се чувстват секси, компетентни, амбициозни и вдъхновени. 

Още любопитни новини четете на Tialoto.bg


0
Още по темата: браквръзкипартньори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари