Кой има най-много плюшени мечета? 68-годишната Джаки

Тя е събрала най-голямата колекция в света - 8026 играчки
4 окт 2017 18:33,
1
Кой има най-много плюшени мечета? 68-годишната Джаки
Снимка: YouTube

Близо две десетилетия са били необходими на жена от Южна Каролина, САЩ, за да събере най-голямата колекция от плюшени мечета в света, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА.

Джаки Майли, на 68 години, е намерила място в Книгата на рекордите на Гинес, след като е събрала 8026 плюшени мечета от всеки щат в САЩ и 29 от други страни.

"Като дете никога не съм имала плюшено мече - до 8-годишна възраст, когато за първи път видях такава играчка на панаир в Минесота, дори не знаех за съществуването й", споделя рекордьорката.

Майли печели първото си плюшено мече през 2000 г. по време на ваканция. Кръщава го Баба Джаки.

Жената започва да обмисля идеята да кандидатства за Книгата на рекордите Гинес, когато колекцията й нараства до над 3000 плюшени мечета.

"Кандидатствах...останалото е история", казва Джаки Майли.

Рекордната й колекция включва плюшени мечета с всевъзможни размери, форми и модели. Най-малкото е едва 19 милиметра, а най-високото - близо 2,5 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
хммм преди 6 години
егати невероятния рекорд за Гинес, тия е крайно време да въведат някакви норми за признаване на рекордите. Не може всяка простотия в големи количества да носи подобен приз, защото се обезценява стойноста и. И тая тъпотия ще ми стои наравно с човека пробягал най-голямото разстояние в света, най-бързия спринтъор на 50 метра, най-силния човек в света и други уникални качества които не всеки може да постигне, това наричам рекорд, а не някаква която си е купила 8000 играчки.