Невероятни употреби на захарта

Премахва петната по кожата и съдовете
15 окт 2017 14:52, Михаела Лазарова
12
Невероятни употреби на захарта
Снимка: pexels

Захарта е считана за вредна, особено в големи количества. Тя е враг на тънката талия, повишава риска от диабет и възпаления в организма. Не е препоръчително да се злоупотребява с нея.

Препоръчително е обаче да използвате захар в много други случаи. Тя има редица алтернативни употреби, полезни в ежедневието и красотата. Кои са те?

При рани

Изследванията показват, че поръсването на раните със захар ускорява оздравителните процеси. Освен това тя има антибактериални свойства.

Скраб за устни

Устните имат нужда от ексфолиране, за да са меки и нежни. Захарта е идеална за тази цел. Просто я смесете с малко вода и втрийте в устните за няколко минути. Тя ще премахне мъртвите клетки от кожата.

Скраб за лице срещу черни точки

Смесете 1 чаена лъжица захар, 1 чаена лъжица оризово брашно и 1 супена лъжица прясно мляко. Втрийте получената паста в зоните на лицето, засегнати от черни точки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: кожазахарчерни точки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарта се състои от 1 молекула фруктоза + 1 молекула лгюкоза. Големия проблем е в това, че това в магазинитре не е точно захар, а е предимно само фруктоза. Което си е отрова. Някои твърдят, че е по - опасно от алкохола.
10
0
 
32
 
! Отговори
JJIVanov преди 6 години
мед мафията набеждава нагло захарта с цел продажба на все по нагло вредни спец продукти вкл подсладители.Чрез тях поразяват милиарди вкл с диабет и СПИН..Захарта в умерени количества преработена с плодове е целебна .СЛадко,сокове,компоти,нектари ,боза са чудесни лечебни средства само с захар.Захарта е божествен кристален продукт произвеждат от домашните хора в НЕГОВА ЧЕСТ подава природата ВАЖНО..Кристалите са живи и дават БЛАГОДАТ ..
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарта най добре угоява човека. Много помага и брашното
8
0
 
38
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Със захар знайш ква ракия става!!
7
1
 
35
 
! Отговори
Werner Von Braun преди 6 години
Аааа, има и една друга невероятна употреба на захарта. Наистина е невероятна!Захарта може да се използва за ракетно гориво! Захар плюс калиев нитрат за окислител, пали и глей к'во става!!!
6
1
 
33
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Хайде бе, защо лъжете пак хората?Точно обратното е: Захарта е най-добрата храна за бактериите, не само че не ги убивате с нея, ами ги угоявате, на практика си развъждате бактерии със захарта. Можете да си култивирате цели щамове бактерии със захар!И не само че не си измислям, баща ми е диабетик и съм говорил с лекари когато беше болен с бронхопневмония в болницата. Един от докторите обясни че му намаляват захарта с инсулин защото е трудно дори с антибиотик да го лекуват при висока захар!
5
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятни глупости.
4
3
 
32
 
! Отговори
з преди 6 години
на малки рани....сол...
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полезна е само за външно приложение
2
2
 
32
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Хм ,вчера четех 3а ново откритие към захарата ,че не е била вредна бялата захар ,а е помагала .
1
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бегай ве белата отрова