Любов ли бе... Всяка трета двойка се кара за отопление

Жените искат да им е по-топло, мъжете - не понасят жегата
16 окт 2017 19:41, Красимир Ангелов
11
Любов ли бе... Всяка трета двойка се кара за отопление
Снимка: Reuters

Всяка трета двойка изпада често в сериозни скандали заради силата на отоплението в жилището,   тъй като дамите се нуждаят от по-висока температура, за да се чувстват комфортно, пише британския "Метро".

Скандалите са особено силни през зимните месеци, но те не са въпрос просто на прищявка, а си имат естествено физиологическо обяснение.

Мъжете по природа са по-студенолюбиви същества, докато на дамите им трябва по-висока температура, за да се чувстват комфортно. Обикновено отоплението в помещенията е фиксирано на около 20 градуса по Целзий. Това е прекалено студено за жените, които се чувстват най-добре при температури от 24-25 градуса. А това е с 2,5 градуса повече от идеалната околна топлина, предпочитана от мъжете.

Предишни изследвани доказаха, че при студено време, температурата на ръцете на жените е с 3 градуса по-ниска от тази на мъжете. Това се дължи на женския хормон – естроген, който ограничава кръвния поток към крайниците им. Когато са в овулация и нивото на естроген е голямо в организма им, жените се чувстват много по-студени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който познава жена, която обича хладно, 16-18 градуса, да ми се обади по домофона.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шпаклата топли жената!
7
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иобването топли!
6
6
 
5
 
! Отговори
змиоукротител преди 6 години
Точно поради тази причина с моята змия спим в различни стаи. Все и било студено, все да е гушкам и такива глезотии. Краката, ръцете и ду.пето и все студени.Като искам да е опъна или и е студено или е боли глава. Аре марш в другата стая! Лошото е само, че сметките се увеличават за парно, защото там е без контрол и прави баня. Температурата под 25 не пада. Как издържа не зная. Аз спя на 18-19, а през деня до 21 макс. Ама то си е така, змиите искат да са на топло...
5
3
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
В статията пише, че "обикновено отоплението в помещенията е фиксирано на около 20 градуса по Целзий", но това не означава, че това е предпочинатата температура от мъжете. В статията не пише предпочитаната температура на мъжете. Щом жените искат 24C, а за мъжете е с 2.5 по-ниска - значи тя е 21.5C.
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разликата между 20 и 23-24 не е 2,5.Журналистите да не прескачат от 4-ти клас директно за висше по преписване и лобизъм.
3
0
 
26
 
! Отговори
SAFC преди 6 години
Абе любовта сгрява, ама дървата са си дърва
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, шопите се чувстват комфортно и на 16 градуса с централното отопление. Тогава и ескимосите ще избягат.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тия цени на отоплението е съвсем нормално! Дори си е повече повод за развод отколкото изневярата