СССР – работата и животът в пропагандните плакати

Да се върнем десетилетия назад със следващата галерия
19 окт 2017 20:53, Красимир Ангелов
105

Снимка: back-in-ussr.com

Носталгията и погледът в миналото я има не само в България, но и в страните от бившия Съветски съюз.

Със следващата галерия сайтът back-in-ussr.com ни връща десетилетия назад, за да видим работата и животът в Съюза с пропагандните плакати на тогавашната власт. Вижте ги, а още подобни може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
4
 
! Отговори
бачкатор преди 6 години
Ама моооооого е готино в Китай, защото хиляди напускат. Иначе фасадно са добре. Е.....,,малко" въздухът в градовете им е замърсен, но партията ще докара нов.....
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СССР - несбъднатия сън и голямата любов на бул.гаристанските ***
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на така наречената *** сесересе както казваш това което лично ме касае всеки висшист започваше работа по специалността и се произвеждаха колкото трябват. В момента всички стават прависти икономисти и компютърни специалисти и не либералната както ти казваш не *** създава много скъпи и много ненужни хора. Аз съм един от тях, защото няма държава да каже стига такива а живеем в демократична лъжлива античовешка ***.
83
2
 
6
 
! Отговори
Лека му пръст преди 6 години
На сесе серето..... *** си беше, но на прасетата им харесваше
82
3
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Този последния си коментар, го написах в отговор на небивалиците, мантрите ако щете, "колко много били построили комунистите" след заветната дата, 9-ти септември, 1944 г., и как преди тази дата България била една изостанала страна, по-зле и от Афганистан дори.А всъщност е точно обратното.
81
2
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 90Абе как можеш да се излагаш за някакви смешни суми пари да пишеш такива пacквили бе?Не проумявам, възможно ли е да има такива представители на човешкия род, които без пари, без да им плащат, сериозно да си мислят че при комунизма било по-добре от сега???Обсерваторията в Борисовата градина в София знаеш ли кога е построена? И от кого?От "фашистите" е построена, не от комунистите. През 30-те години на миналия век.И сега работи и обявяват посещения за граждани от днес.
80
3
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ми като толкова е бил хубав животът преди 1989 г., защо не показвате снимки от Франция например? Да направим сравнение - "СССР - работата и животът" в сравнение със "Франция - работата и животът" пак от онова време, а?Да видим, да сравним? Ако това стане наистина (не се шегувам нито иронизирам), ще видите как човек е можел спокойно да се качи на Айфеловата кула без ограждения, без войници с автомати пазещи от терористи. И там е било много по-хубаво от сега.Хайде стига с тоя СССР!!!
79
10
 
9
 
! Отговори
Тра ла ла преди 6 години
да живее Комунизмът! Само за 45 години се изградиха заводи, училища, индустрия, здравеопазване и + 2.5 милиона българида живее демокрадцията! За няма и 30 години -2.5 милиона българ, ислямизация, сиганизация, култивация на обратни, закриване на училища, рязане на заводи за милиарди на скрап, унищожаване на индустрията и селското стопанство, закриване на болници, подаряване на държавни активи за милиарди (къде ще купиш авиокомпания за 300 хил доалра?!)И ми обяснявате как днес живеем в рая?!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът бе опорочен от самите комунисти.Болшевизъм,тотолитаризъм, но не и комунизъм. Монголска работа. Феодализъм и хоп комунизъм. Как пък не. Всяко нещо с времето. Когато много бързаш винаги се връщаш в изходната точка и" давай сначала".
77
13
 
15
 
! Отговори
до 87 преди 6 години
Пропаганда брат,хората трябва да вярват ,че на запад всичко е хубаво.Ако имахме журналисти щяха да снимат градове като Детройт и кризата в САЩ,но уви сапунения мехур трябва да продължава.А и хората може да си кажат ,къде сме тръгнали с тези дето сами не могат да се оправят.
76
10
 
14
 
! Отговори
ГРАФИК преди 6 години
ПО ПЛАН В ДНЕС.БГ ВСЕКИ МЕСЕЦ ТРЯБВА ДА ПОКАЗВАТ ИРОНИЧНИ КАРТИНКИ ИЛИ ОТ РУСИЯ ИЛИ ОТ СССР.
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСОБЕНО ДОБРЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ
74
14
 
13
 
! Отговори
Червонец преди 6 години
Какво главно е изобразено на така наречените пропагандните плакати от СССР?Мирното съзидание и радостта от труда за благото на Общата и Единна Родина.
73
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отваряйте си очите и ушите, а най-вече умовете! Какви бяха пропагандните плакати след 1989, а и днес! Баш-комунистите и техните дечица и внучета се възползваха от ключовите позиции.
72
3
 
10
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
И смътна идея си нямаш какво представлява Китай сега. Не търсят обаче миячи на чинии, има достатъчно.
71
6
 
11
 
! Отговори
След 1990 преди 6 години
един руснак( живеещ в Холандия) написа стихотворение:"... И ето сега, приятелю, сме сами: и аз ще те освободя от ЗАТВОРА:ти ще ИЗЛЕЗЕШ НАВЪНи ще ще определиш съдбата си..."Това е част от стих. НО 45 г( илиоколо90г) живот в затвор( нахранени, облечени горе-долу) правят хората да ЗАТЪПЕЯТ.Затова е трудно.И въпреки това е ПРЕКРАСНО да си СВОБОДЕН, да имаш ИЗБОР! Успех, млади хора!
70
11
 
15
 
! Отговори
Ами на когото преди 6 години
"текат лигите за соцком .общество"- да отиде в Русия, Китай, Северна Корея, може и в Куба... *** живот, подредено общество, не се напрягат, не пътуват навън , за да не видят как е при капитализма..Затворено общество. И не се говори против властта.
69
13
 
17
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Капитализма е проста саморегулираща се система. Въпроса е дали си кадърен да накараш парите да идват при теб.Успееш ли си добре.Социализма вземаше от кадърните и даваше на некадърните. Кво да приш? Равенство и братство.Па се га: Олеле...!
68
8
 
35
 
! Отговори
Стар комунист преди 6 години
Хубаво е че ви текат лигите по спокойния социалистически живот, но ги обърсвайте и се захващайте за работа, че господаря ви трябва ново порше да купува на сина си!
67
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда една система която издигна най-простия бачкатор в идол на поколения... то за това инелектуалното ниво на страните от бившия източен блок е толкова мизерно.