Глътни корема?! Не, просто не прави тези грешки

Експерти посочиха най-големите грешки в борбата с биреното коремче
25 окт 2017 21:49, Красимир Ангелов
4
Глътни корема?! Не, просто не прави тези грешки
Снимка: Reuters

Затлъстялото шкембенце се оказва изключително упорито за преборване проблем. И макар често да е наричано с шеговити имена, като например "бирено" при мъжете, натрупването на мазнини в коремната област е опасно. А причината за него често не е просто многото ядене.

Защо ни е толкова трудно да се преборим с него? Отговорът дават  британски специалисти, цитирани от в. "Дейли стар".

А според тях допускаме някои съществени грешки. Ето кои са те:

Прекалена консумация на захар

Плодовете и зеленчучите без съмнение са полезни за здравето, но понякога могат да доведат до натрупване на излишно тегло заради високото съдържание на естествени захари в тях. Освен това често в нискомаслените продукти се съдържат повишени количества добавена захар, така че е препоръчително да четем внимателно етикетите на храните.

"Уверете се, че не включвате в менюто си изобилие от добавена захар и че съблюдавате размерите на порциите", съветва д-р Люк Джеймс.

Прекомерен стрес

Когато човек е под напрежение, се отделя стресовият хормон кортизол, който може да доведе до натрупването на повече мазнини в коремната област. Поради тази причина експертите препоръчват да отделяме време за разпускане през деня, например 10 минути йога или медитация.

Недоспиване

Липсата на достатъчно сън - между седем и девет часа през нощта, може да повлияе негативно върху отслабването. Причината е, че в резултат на недоспиване се повишават нивата на хормоните на глада и намаляват тези на хормоните, които ни карат да се чувстваме сити.

Недостатъчна консумация на протеини

Протеините осигуряват по-продължително усещане за ситост и са отлични съюзници в борбата срещу излишното тегло. Те допринасят за изграждането на мускулни тъкани. Известно е, че колкото повече мускули имаме, толкова по-лесно изгаряме мазнините.

Неправилни тренировки

Дори и да тренираме, фокусирането само върху коремната област няма да ни осигури осанката на мечтите. Експертите препоръчват на желаещите да отслабнат да насочат вниманието си към цялото тяло.

Прекомерни тренировки

Може и да не ви се вярва, но прекаляването с тренировките може повече да навреди, отколкото да помогне за отслабване. "Човешкото тяло се нуждае от здравословен баланс между тренировка и почивка. Прекаляването с упражнения пречи на тялото да се отърве от излишните мазнини. Тренировките без почивка оказват влияние върху стресовия хормон кортизол и съответно до натрупване на повече мазнини в коремната област", обяснява д-р Джеймс.

Ударна диета

Здравословното хранене и промените в начина на живот са препоръчителни за хората, които искат да отслабнат. Ударните диети обаче не са най-добрият съюзник. "Приемът на твърде малко калории по-скоро вреди, отколкото помага. Ако ограничим драстично калорийния прием, тялото влиза в режим на гладуване. В резултат на това се забавя метаболизмът и отслабването става по-трудно", допълва експертът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
7
 
! Отговори
Бивш шкембелия преди 6 години
Аз просто спрях да консумирам бира, хляб и тестени изделия а месото ограничих или замених с риба, алкохола въобще го избягвам и наблягам основно на растителна храна. За 6 месеца с малко работа във фитнеса свалих 12 килограма и сега съм фин и строен левент и пак се наложи да сменям гардероба ама този път за хубаво.
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
важното е здраве и пари да има, и да сме щастливи. другото не е важно
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко написано е вярно, но най-големите фактори за бирените търбуси са прекомерното ядене и пиене. След това идват застоял живот, гени, възраст и метаболизъм. Този вид тлъстини е най-вредния и директно вредят на всички вътрешни органи - сърце, кръвоносна система и черен дроб. Запомнете - ядене и пиене. По време на блокадата в Ленинград по време на 2-та световна война няма регистриран нито един случай на инфаркт. Внимавайте какво и колко слагате в устата си, не гълтайте като пуйчета.