Най-сложната професия на света? Питайте майките

Истина или лъжа: Френска художничка показа как минава деня на мамите
25 окт 2017 21:12, Красимир Ангелов
14

Коя е най-добре платената работа на света? А най-трудната?

Ако питате майките на малки деца сигурно веднага ще ви отговорят – това да си майка. Мъжете пък сигурно няма да се съгласят с това изобщо... Въпрос на гледна точка.

Френската художничка Натали Жомар обаче ни представя по един интересен и забавен начин задачите на жените в майчинство. Доколко отговарят на истината – преценете сами, а още подобни карикатури на Натали може да откриете в нейния профил в Instagram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също, като номер 10 съм се чудел цял живот какво толкова се оплакват майките на деца колко им било трудно. Сега вече разбирам защо.Още по-трудно става обаче, когато държавата я няма или поне не усещаме да помага.Ти значи правиш огромна инвестиция в икономиката на България, създаваш бъдещи инженери, учени, лекари, военни (както някой се сети да посочи), сапьори, танкисти, пилоти на изтребители... а държавата взима парите на майките, вместо да дава.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дълго време съм се чудел за какво се оплакват родителите на малки деца. Сега имам дъщеря на 2,5 години и вече ги разбирам. Почвам да разбирам и че децата са най-добрите манипулатори. Успяват да намерят слабите места и на двамата родители и да го използват много умело още в ранно детство.
9
3
 
2
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 6 години
Сериозно ли? лол
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да си майка е биологична еволюционна функция.професия майка не съществува,освен ако майката не е "златотърсачка" или ако си приемен родител,но това е друг въпрос.
7
9
 
13
 
! Отговори
ФХ преди 6 години
Стига с тези демонстрации на майчинството и кърменето. Почти всички жени на земята са майки или ще станат такива. Какво толкова има в това? Дразни ме превръщането в геройство на нещо толкова нормално и естествено.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бебето да хвърля играчки в тоалетната? Позволявате ли му да влиза само в това помещение?
5
6
 
12
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Всеки ден хиляди хора мъже и жени рискуват живота си докато изпълняват задълженията си. Сапьори военни и полицейски специални части хора отпушващи канализации като буквално се гмуркат в фекалиите (Индия Пакистан пр) Това са достатъчно примери за да се обори тезата за "най-сложната" или "най-трудната" работа а именно да бъдеш майка. Авторката на картинките е проявила макар и малка деликатност да покаже че и на бащите не им е лесно та било то и само в една картинка аз също. А журналистката къде е?
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 6 години
1.Аз съм жена.2.Имам двама сина - на 28 и 24, чакам внуче.3.С мъжа ми искахме и трето дете, но не се получи по здравословни причини.4. Някакви други въпроси да имаш, понеже явно ти е скучно и търсиш с кого да се заядеш.
3
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В моят случай няма как да се съглася с тези заключения. Баща съм от 3 години, имаме син, с жена ми сме си разпределили задачите. Две години беше в майчински да се грижи постоянно за него, през това време аз изкарвах доходите, тя го научи как да се храни самостоятелно, аз го научих как да ходи, тя му сменяше памперсите и го къпе, аз го научих как да ходи сам до тоалетната по мъжки, и двамата сме го учили как да се облича, съблича, преоблича и да казва какво иска.
2
12
 
18
 
! Отговори
ДО 1 преди 6 години
а ти, драги анонимен, колко точно деца роди и отгледа?
1
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са възгледите за майчинството на Кари Брадшоу, която, както всички знаем, остана без деца. Не е смешно, незряло е.