Водата във фонтана "Треви" почервеня, мъж изля боя

Виновникът е художник, направил е също и преди 10 години
27 окт 2017 17:37,
7
Водата във фонтана "Треви" почервеня, мъж изля боя
Снимка: Архив, Reuters

Водата на фонтана "Треви" в Рим отново почервеня, след като мъж изля боя вътре, предадоха ТАСС и Ройтерс.

Полицията веднага задържа виновника - Грациано Чекини, италиански художник на свободна практика. Той оцвети с багрила туристическата атракция от 18-и век и преди 10 години.

"Изминаха 10 години от първата акция "фонтан "Треви" и за това време малко неща се промениха, а някои дори се влошиха. Рим винаги е бил огледало на случващото се в държавата, а днес градът гасне, дремещ в собствената си кал и корупция", написа мъжът във Facebook.

Художникът твърди, че акцията му цели да "събуди душите" и да покаже, че Рим е "жив и готов отново да стане столица на изкуството". Той увери, че използваната от него боя няма да навреди на паметника.

През 2007 г. Грациано Чекини изля червена боя във фонтана "Треви" в знак на протест срещу кинофестивал в Рим. По думите на мъжа за организацията били похарчени 15 милиона евро, като 2,5 милиона от тях отишли за настаняване на гостите.

Вчера започна 12-ото издание на римския кинофестивал в италианската столица.

Сред гостите му са режисьорите Дейвид Линч, Ксавие Долан, Дейвид Финчър и актьорът Иън Маккелън, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: боятревифонтан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
scbg преди 6 години
До hjfjМен Рим ми хареса и пак ще отида. Фонтана го посетих няколко пъти, дори в 2 вечерта и си беше красиво и спокойно. Като ходите в туристическия сезон е така.
5
2
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Има ли нещо или някой който да не си оплюл, комплексар? Дръж си тягостното настроение за себе си, но не забравяй - зимата е сезона на самоубийствата!
4
3
 
13
 
! Отговори
hjfj преди 6 години
На снимки е красив ,на живо ТОТАЛНА МИЗЕРИЯ пълно е с някакви прошляци и мизерия ,ченгета ,просяци НЕ ХОДЕТЕ в РИМ .На 90% центъра прилича на Факултета
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако част от тези десет години великият художник, мислител и съвестен гражданин на Римбе изкарал в il prison, сега тази новина нямаше да я има! Дано сега го опандизят!
2
10
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
То пък един фонтан от величието на Ренесанса няма и помен вече. Hай-добре да го запалят тоя фонтан да се кичиш със миналото означава, че настоящето се е проваило Цял ЕС тъне в собствената си кал и корупция.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водата във фонтана "Треви" почервеняВ първия момент си помислих, че някоя с бурка и лоша хигиена си е замила гз.