Край на "антитанцовия" закон, в Ню Йорк ще се танцува!

Досега тези забавления в баровете били забранени
1 ное 2017 20:20,
5
Край на "антитанцовия" закон, в Ню Йорк ще се танцува!
Снимка: pixabay.com

След 91-годишно въздържание посетителите на барове в град Ню Йорк, САЩ, отново ще могат да се впуснат във вихъра на танца, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Градските законодатели са гласували анулирането на закон, забраняващ танците в повечето заведения в Ню Йорк.

"Антитанцовият" закон, приет през 1926 г., забранява подобен род забавления в барове и ресторанти, които не притежават лиценз за кабаре. Необходимото разрешително имат по-малко от 100 измежду 25 000 заведения в Ню Йорк.

Според критиците на т.нар. "кабаретен закон", той е расистки опит да се контролират джаз клубовете в Харлем през 20-те години на миналия век и спазването му и до ден днешен е несправедливо.

"Ако сте латиноамериканец, афроамериканец или представител на ЛГБТ общността, сте потърпевши от този закон. Време беше да поправим тази историческа несправедливост", казва общинският съветник Рафаел Еспинал.

Гласуваното от общинския съвет анулиране на закона ще бъде разгледано от кмета на Ню Йорк Бил де Блазио, който е заявил, че подкрепя мярката. Отмяната ще влезе в сила 30 дни след подписването й от градоначалника.

Привържениците на нощния живот тържествуват.

"Близо век кабаретният закон действаше пагубно върху нюйоркската култура и за нас е удоволствие да отпразнуваме "гибелта" му. Изключително се гордеем с нашата градска управа, която поправи неправдата", казва Джон Баркли, мениджър на бар и основател на Мрежата за освобождение на танца в подкрепа на анулирането на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
От изказването на цитирания общински съветник излиза че бели хетеросексуални мъже и жени не танцуват. Или ако видя някой да танцува и хоп ще излезе че е хомосексуален латинос от африкански произход. Аз по заведения и на партита не съм танцувал така че съм спокоен... *** хорото по сватбите брои ли се?
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
!? Само аз ли не разбрах, какво общо имат латино- и гей-дружинките със закон приет преди 100 години, ама нали е на дневен ред няма как. Като малък , помня че другарката ни учеше винаги да казваме :" Моля , и "Ако обичаш", та и сега е така, каквото и да кажем , трябва да уточним , че сме искрени либерасти .
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за пръв път го чувам че имало закон против танцуване в заведение. Абе тия са били много зле бе. И тези ще дават тон в живота на чужди държави когато собствената им кочи.на смърди и вони. Евахте у кочи.ната краварска!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ще се вихри латиночалга, с изстрели в тавана, като герберска сбирка