Доказано: Хората с кучета ги обичат повече, отколкото себеподобните

Бебе или пале? Чия съдба ви трогва повече?
67
Доказано: Хората с кучета ги обичат повече, отколкото себеподобните
Снимка: Reuters

Британски учени доказаха, че стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, отколкото човека, съобщава "Метро".

Резултатите идват от тестове, извършени с доброволци.

В изпитанията били включени 240 студенти с домашни любимци, на които им представили фалшиви изрезки от вестници, съобщаващи за нападение с бухалка над човек и над куче, като и при двете новини жертвите са оставени със счупен крак и множество наранявания.

В различните статии били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в експеримента най-много са разтревожени за съдбата на палето. Едва след това те се трогвали от случилото се с бебето и възрастното куче. 30-годишният човек будел най-малко съчувствие.

Експертите отчитат, че все пак съдбата на бебето предизвикала повече съчувствие в собствениците на домашни любимци от това на възрастното куче. Съдбата на малкото куче обаче за тях се оказала най-важна.

За подкрепа на твърденията си учените извършили и друг експеримент. В изследването  се искало от участници да дарят по 5 лири за да спасят някой си Харисън. Когато дарителите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън, представен като човек.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като знам с какъв балкански селски народ живея предпочитам животните.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И веганите и те така - обичат животните повече от хората.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като четеш тук разни "хора", става ясно защо са такива резултатите от това изследване.
21
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имам деца и куче. Ако трябва да избирам между децата и кучето ... мисля, че отговора е ясен, но кучето е също живо същество, което има чувства, диша, обича, мрази .... Само се чудя кой болен мозък тръгна подобни проучвания да прави.....
20
7
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи га ти си заглавето! Само малко да се замислиш и нема как да разбереш какво иска да ти каже! После е.ти и статията и накрая само се чудя що си загубих толкоз време да я чета!?
19
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам куче, и въпреки това харесвам кучетата много повече от хората. Бих изтребил човечеството, защото в противен случай то ще ме убие първо. Хората са егоистични консуматори без чувство за мярка.
18
2
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Съвсем риторично, дали индивид на неясна възраст прекараващ времето си най-вече в Нета е не по-малко омразен?Да ме прощава Доктора, ама един приятел трябва да питам...
17
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това е вярно, западната цивилизация е деградирила тотално! Какво да очакваш от кучкари, подчинили живота си на отглеждането на безполезна лайща торба фекалии? Не знам, защо тази тема се подминама с лека ръка, това е масова психоза водеща до неизбежен колапс.
16
10
 
12
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
още по-гнусно е,когато старите хора злобеят срещу младите, за това,че самите те вече не са млади. на тях всичко им пречи : кучата,облеклото,музиката,доброто здраве на младежите.........това е старческа завист.
15
10
 
24
 
! Отговори
обичам кучета ! преди 6 години
бездомно куче може да те ухапе,ако го удряш или е гладно. собственото ти дете може да те пребие,въпреки,че е сито,облечено,обичано,пращано на частни уроци,на екскурзии, осигурено с жилище,кола....ако тати е шеф - и работа.............справка : ангел бончев и син....справка - погледнете статиите - колко родители са убити от алчни деца или деца - наркоманчета......колко родители са зарязани на старини !
14
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10Ще те питам така ли ще разсъждаваш, ако ти се наложи да работиш в чужбина, а тук твоята дъщеря-студентка да остане да живее само в къща с двор и недочуващи съседи. Не едно, а 2-3 кучета ще й кажеш да държи на двора и да подбере по-свирепи.Всеки отделен случай си има своя специфика и предистория.
13
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората, които като големи си гледат куче(защото при малките деца обичта към животните е друго нещо) просто запълват празнина. Вярвам, че всеки има нужда да обича и да бъде обичан.И когато не им се е получило многократно със себеподобните, тогава прехвърлят това си отношение към животно - в случая куче, като едно от най-интелигентните домашни видове.Като номер 2 - явно доста е разочарован(а) в личните и интимни отношения.
12
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никое куче няма да ти изневери, няма да напише донос срещу теб, няма да те накара да му станеш гарант за заем, а после да се прави, че не те познава.Бебетата също не правят такива неща.Затова, не се чудете.
11
21
 
13
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
хората с кучетата са кучета. ще те гледа влажно докато го храниш, а после ще си оближе *** и ще ти каже че е въпрос на вкус.
10
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-омразното е млада жена с куче.. Вместо да гледа деца , тя куче..
9
9
 
25
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Ама в Германия законите са строги и кучккарите не пречат на нормалните хора. Ако лае или хапе - глоба.
8
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрият приятел на човека е жената! След кучето, разбира се!
7
18
 
17
 
! Отговори
IZVOD преди 6 години
Значи кучкаррите са нещо като еволюция назад (деволюция) и трябва да им бъде оказвана (принудително) психиатрична помощ, съответно да плащат повече здравни застраховки. Те освен това мразят другите животни, например когато улични кучета бяха влезли в зоопарка и убили кенгуру, те не се трогнаха за кенгуруто изобщо.
6
16
 
24
 
! Отговори
65 преди 6 години
Кучкарите са особена порода хора.Повече от всеки друг те могат да обичат и хората.Само едно куче,след децата разбира се ,може да те обича толкова много.Имах куче ,на което като кажех,че го обичам ,му потичаха сълзи.Не понасяше да говоря силно или се карам по телефона и отиваше в др. стая.Беше куче с човешки ум,който използваше
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да направят проучване колко са зоофилите в Германия, Дания, Швеция и Англия и да се свършва с белия европеец.