Доказано: Хората с кучета ги обичат повече, отколкото себеподобните

Бебе или пале? Чия съдба ви трогва повече?
67
Доказано: Хората с кучета ги обичат повече, отколкото себеподобните
Снимка: Reuters

Британски учени доказаха, че стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, отколкото човека, съобщава "Метро".

Резултатите идват от тестове, извършени с доброволци.

В изпитанията били включени 240 студенти с домашни любимци, на които им представили фалшиви изрезки от вестници, съобщаващи за нападение с бухалка над човек и над куче, като и при двете новини жертвите са оставени със счупен крак и множество наранявания.

В различните статии били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в експеримента най-много са разтревожени за съдбата на палето. Едва след това те се трогвали от случилото се с бебето и възрастното куче. 30-годишният човек будел най-малко съчувствие.

Експертите отчитат, че все пак съдбата на бебето предизвикала повече съчувствие в собствениците на домашни любимци от това на възрастното куче. Съдбата на малкото куче обаче за тях се оказала най-важна.

За подкрепа на твърденията си учените извършили и друг експеримент. В изследването  се искало от участници да дарят по 5 лири за да спасят някой си Харисън. Когато дарителите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън, представен като човек.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
14
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Ми като не са ожени се за куче, ***, кака! Човекъш е най-висшето същество на земята! Безспорен факт! Е, ти си доказателство в противното де!
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Homo hominis lupus est!
2
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че хората за обичане ли са!?Замислете се!
1
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт! Това съм го казал отдавна, кучкарите поставят мастийте пред хората!