Доказано: Хората с кучета ги обичат повече, отколкото себеподобните

Бебе или пале? Чия съдба ви трогва повече?
67
Доказано: Хората с кучета ги обичат повече, отколкото себеподобните
Снимка: Reuters

Британски учени доказаха, че стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, отколкото човека, съобщава "Метро".

Резултатите идват от тестове, извършени с доброволци.

В изпитанията били включени 240 студенти с домашни любимци, на които им представили фалшиви изрезки от вестници, съобщаващи за нападение с бухалка над човек и над куче, като и при двете новини жертвите са оставени със счупен крак и множество наранявания.

В различните статии били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в експеримента най-много са разтревожени за съдбата на палето. Едва след това те се трогвали от случилото се с бебето и възрастното куче. 30-годишният човек будел най-малко съчувствие.

Експертите отчитат, че все пак съдбата на бебето предизвикала повече съчувствие в собствениците на домашни любимци от това на възрастното куче. Съдбата на малкото куче обаче за тях се оказала най-важна.

За подкрепа на твърденията си учените извършили и друг експеримент. В изследването  се искало от участници да дарят по 5 лири за да спасят някой си Харисън. Когато дарителите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън, представен като човек.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално да е така, човекът е изправено същество с четири накрайника. Какво ще съжалявам някой здрав прав себеподобен, който има ръце и мозък, за да си изхранва прехраната? Може да съжалиш болно дете или нашите пенсионери, отрудени хора с 200лв. пенсия, но някоя маннгуста седнала на улицата да проси - не, мерси. А бездомните животни са жертва на човечеството, отхвърлени на произвола на съдбата. Реално погледнато тяхното оцеляване в нашия свят е ужасно трудно за тях.
63
9
 
7
 
! Отговори
Деси преди 6 години
Вярно е.Кучкарите са особена порода егоисти. Нищо друго не ги интересува. На бездомник храна няма да дадат, но за *** има. Виновни са за проблемите с песовете по улиците, щото ги боли сърцето да кастрират кучето си хуманно и под упойка, но не ги боли,че после изхвърлят децата на една майка на улицата и тия песове развъждат тении, други *** и хапят и убиват хора.
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо трябва да има противопоставяне на двете неща?Пак се търси под вола теле,ей така,да се пише нешо!
61
0
 
2
 
! Отговори
17 преди 6 години
48, Ето ти нагледна полза, държат такива като 59 и мастара надалеч. Има и още ползи.
60
2
 
1
 
! Отговори
98 преди 6 години
До АнонименЕх,колко жалко,че спираме да съществуваме за теб,Господрю!Лишаваш ни много от твоята първична самонадеяност,типично мъжка несигурност и свръхчуствителност.Няяяма мамин,всичко ще е наред.
59
7
 
5
 
! Отговори
Край преди 6 години
Бе това че е налудна мания е ясно и без експерименти. Това което не разбирам е защо Държавата и властта угажда на тези манияци а не на нормалните хора. Забранено е да се хранят бездомните кучета - знаете ли някой да е глобен за това? Не, даже и колиби им коват по градинките.
58
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кучкарска им работа,аз лично като видя жена с куче на улицата,тя веднага спира да съществува за мен,колкото и да е красива,просто защото знам,че е повредена психически и кучето винаги ще е на първо място и не може истински да обикне човек
57
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кучета гледани по този начин както е в София показва извратена любов към тях на кучелюбците.така се отнясяме и един към друг,примитивни сме
56
9
 
8
 
! Отговори
Реалист до 29 преди 6 години
Снимка ли искаш да ти приложа?Нормално семейство с куче, където кучето е почти обожествявано...извинявай, но това е всичко друго, но не и нормално! Кучето е животно! Точка.И да, кучето може и да не се храни на масата, но когато се качи на стол, докато хората вечерят, кучето стои там и чака да му се даде нещо за ядене!Веднъж ходих на гости, втори път, това е ненормална работа, човек не може да се храни спокойно!Оттогава излизаме на вечери по заведенията, когато искаме да се видим!
55
12
 
12
 
! Отговори
ууу преди 6 години
вегани, кучкари, алкохолици, убийци, изнасилвачи, политици ..... всички имат обща черта - отклонение от нормалното. И голяма част от коментиращите тук го осъзнават, но не си го признават.
54
3
 
3
 
! Отговори
mastara преди 6 години
Мойта жена е голямо куче,много я обичам с шамарите.
53
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забележете, че са проучвали студенти, т.е. хора които все още се подмятат от тоя на оня => нищо учудващо им няма на резултатите, само домашния любимец стои до тях, демек.
52
3
 
1
 
! Отговори
аз преди 6 години
Анонимен 48 е ***! Не разбирам,защо въобще някой се е захванал да ти обяснява нещо?Абсолютно губене на време е в твоя случай
51
15
 
10
 
! Отговори
kucherast преди 6 години
Ако човек и куче имат нужда от помощ ще се опитам да помогна и на дваматано ако трябва да избирам пред живота на кучето си което е член на семействотои този на непознат човек ще избера кучето си винаги без никакво колебание
50
0
 
1
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
Коментар 50 е от мен към Solar Power, просто "ДО" не излезе в заглавието, съжалявам, че ползвах никнейма ти.
49
0
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
В такива паркове не водя кучето и никога не съм го правил.Аз съм българин и балканец и го казвам с гордост.Ти събираш ли хартийки по улицата?За мен е по-важно да не оставям такива-и го правя.Това ходя да оправям света и да променям хората отдавна се убедих, че не е възможно, а и глупаво/смешно.Колкото до второто-зависи от ситуацията, ще опитам да помогна,без да застрашавам живота си.Алтернативата да ме споделят в социалната мрежа, като заклан от пиян/друсан *** и да ми пишат RIP не ме блазни
48
1
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До ИзрутОстаналата част от отговора ти точно описва балканския манталитет за съжаление.Например: Aко видиш хартийка на земята няма да я вдигнеш понеже не си е хвърлил ти :)Ако видиш да пребиват някого да го обират или друго престъпление не те интересува важното е,че не обират теб :)Та затова е такова положението в БГ затова има и корупция и всичко останало.
47
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След войната, като настанали гладни години, пуснали една заповед , да се избият кучетата , и минали и нахвърляли отрова по дворовете, като оставили кучета само по последните къщи в селото. То от баба ми го знам. Сега целия град пълен с кучета, ??? Каква полза имате от тях , никой до сега не е успял да ми обясни.
46
4
 
4
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Уау! Какво невероятно, какво изумително проучване са направили скъпите на сърцето ми велики британски учени! И, забележете базирано е на изрезки от вестници, които остават достоверността на проучването извън сякакво съмнение!
45
1
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Изрут"Кои са указаните за това места?"Ами например има паркове в които е маркирано, че НЕ Е за разходка на кучета. Тоест там играят деца и може да стане "сакътлък" :)