Развод ми дай! Експерти установиха причината за раздяла

Жените искат два пъти по-често прекратяване на брака от мъжете
12
Развод ми дай! Експерти установиха причината за раздяла
Снимка: flickr

Основната причина за разводите е нежеланието на мъжете да променят поведението си и да вложат повече усилия в поддържането на добрите взаимоотношения със съпругите си, съобщи Лента.

Жените по-трудно издържат нарастващото напрежение с годините съвместно съжителство и затова искат развод два пъти по-често, отколкото мъжете.

До този извод стигнаха изследователи от Мичиганския университет в САЩ.

Учените наблюдаваха 355 двойки в брачен съюз 16 години. С тях проведоха няколко интервюта - в първия месец от съвместния живот, на втората, третата, четвъртата, седмата и 16-ата година.

Резултатите показаха, че съпругите по-често говорят за напрежение в отношенията, отколкото мъжете. В някои двойки съпрузите не изразяват недоволство от връзката, докато неудовлетвореността на жените им е много висока. Подобна ситуация в повечето случаи означава наближаващ развод.

За 16 години около 40 % от наблюдаваните съпружески двойки са се развели. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: развод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжете по-рядко искат развод, защото се страхуват от промени и не искат да си загубят удобството.Това е самата истина. Познават вече жената, знаят и капризите, научили са се как да се скатават и да се измъкват. За какво им е развод ? После да търсят нова жена - пак да се стараят, да правят усилия, да мислят........ооо, я стига, с мойта си ми е удобно, докато не ме изгони. Такива неща като обич,взаимност,щастие, споделяне - амиии - бля-бля.От един момент нататък даже и секса вече не ги интересува
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Тъй йеКакво ни занимаваш, с проблемите на супер богаташите.Те се ясни аз имам много пари,и е сигурно че не ме обича ,а обича парите, а ми ако ме обича няма как да го докаже, значи не ме обича, мене никой не ме обича затова само парите имат значение.И не ни е работа да им решаваме техните комплекси.
9
4
 
16
 
! Отговори
бай Ставри преди 6 години
До Тъй йеТо с пари всеки може, но не всички имат пари.
8
27
 
14
 
! Отговори
Тъй йе преди 6 години
В днешно време само скрити хомосексуалисти се женят... Истинските мъжкари нямат нужда от подобни галимации... Това е било актуално в миналото... Сега ако имаш пари можеш да имаш и десет деца от различни жени, без да се обвързваш...
7
15
 
20
 
! Отговори
И? преди 6 години
Имах един познат, който работеше като съдия по разводите. Всички жени, поискали развод, казват едно и също: "Пие и бие". И моето впечатление е същото - основна причина е злопупотреба с алкохол и последващо насилие в семейството
6
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако връзката им е на база " Взаимни интереси " , със сигурност ще се разпадне. Когато има любов, връзката оцелява във времето, въпреки ежедневните проблеми и житейски несгоди.
5
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един виц:Жената: - Любими, знаеш ли какво искам?Мъжът (плахо): - Ъ-ъ-ъ, всичко?!Жената радостно: - Даааа. Освен това ...
4
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При мъжете напрежението в семейството е само сексуално, което лесно избиват. При жените недоволствтото е повсеместно и нарастващо лавинообразно.
3
21
 
59
 
! Отговори
Доктор Ох Боли преди 6 години
С годините жените се бъгват !!!Трудно понасят ,че остаряват , погрозняват и стават обикновени .... Мъжете са по ларж , приемат ги такива каквито са и хвърлят по някое око на заобикалящата го менажерия ;) Жените изтрещяват и искат развод , след това страдат и ..... кой я фане я ...за кратко :( Така ,че да си опичат акъла , че мъж веднъж се лъже !!!
2
24
 
58
 
! Отговори
Хасанчо преди 6 години
Тя жената не иска мъж, а иконом с фунцкии на банкомат и вибратор... после защо мъжа умирал по-млад... от нерви...
1
11
 
43
 
! Отговори
jj преди 6 години
Много файсбук цъкат дамите......