Защо разводите зачестяват?

В мъжа или в жената е причината?
7 ное 2017 20:54, Екип на Tialoto.bg
7
Защо разводите зачестяват?
Източник: pexels.com

С всяка изминала година прави впечатление, че хората все повече се развеждат и бракът отдавна не е толкова здрава институция в обществата.

Какви са причините?

Според учените от Мичиганския университет в САЩ, основната е нежеланието на мъжете да променят поведението си и да вложат повече усилия в поддържането на добрите отношения със съпругата си. Може би заради това и жените по-трудно издържат нарастващото напрежение с годините съвместно съжителство и искат развод два пъти по-често, отколкото мъжете.

Поредното наблюдение е с 355 двойки в брачен съюз 16 години. С тях са проведени интервюта в първия месец от съвместния живот, на втората, третата, четвъртата, седмата и 16-ата година.

Какво сочат резултатите?

Те показват, че съпругите по-често говорят за напрежение в отношенията, отколкото мъжете. В някои двойки съпрузите не изразяват недоволство от връзката, докато неудовлетвореността на жените им е много висока. Подобна ситуация в повечето случаи означава наближаващ развод.

За 16 години около 40% от наблюдаваните съпружески двойки са се развели.

Още любопитни новини може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: раздяларазвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
вергил преди 6 години
То хубаво се развеждат,ама след развода малко са жените,които могат да намерят мъж,който е склонен да се грижи за децата им.За последните 5 години 10 колежки се разведоха.И нито една не живее с друг мъж.За секс винаги ще си намерят мъж,ама за съвместен живот не.Кой е луд да гледа чужди деца,освен ако не е някой лузър,ама жените такива не щат.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защото бракът такъв какъвто го познаваме от векове е изпята песен.Вече рядко някой е толкова зависим от другия, че да е готов да търпи всичко, включително и побойща, изневери и постоянни скандали в името на семейството и децата. Днес пътуваме, срещаме повече хора за 1 година, отколкото пра-пра-пра баба ни за целия си живот. И е нормално при толкова възможности да не останем само с 1 партньор цял живот. А тогава от деца се е знаело кой за коя ще се жени и те си остават заедно.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименБъркаш! В момента, в белите държави, жените властват. Равноправие са имали в миналото, когато всяка жаба си е знаела гьола.Сега е "женска доминация". Тоест, ползват се с привилегиите и на двата пола в обществото.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда. Жените получиха горе долу равноправие. И съответно се наруши един крехък баланс в социума - те вече имат всичко и са независими. За какво им е да се женят? Ако все пак се оженят, не са готови да търпят и най-малките несгоди, а веднага са готови да търсят заместител.И докато жените са се променили в последните 50 години(като права и личности), то мъжете са си едни и същи. Тоест, за всяко увеличаване на разводите над нивата отпреди 50 години са отговорни("виновни") съвременните жени.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Випоск"? Не стига, че си комплексирана, а си и неграмотна!Мъжете не искат да се променят, защото са били такива години наред. Жените се еманципираха и се опитват да променят половинките си като ги карат да вършат техните занимания.
2
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото в залеза на бялата цивилизация, обществото се атомизира-всеки е егоист сам за себе си.Същата е причината за намаляването на раждаемостта и не са виновни само жените, то не си е работа да търпиш войнстващ егоцентрик до себе си заради едното дете, което обществото ще направи още по-голям егоист.Може да попитате, който и да е учител, ще ви каже, че всеки следващ випоск се държи по-асоциално.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото зачестиха и сватбите.