Цигулка и хайвер – гастрономическа опера в Париж

Готвачи приготвят изискани ястия под звуците на симфоничен оркестър
10 ное 2017 20:39, Василия Пейчева
1

728 гледания   |  Още видео
Музика от цигулка и виолончело в ритъма на звука от  готварски инструменти – звучи странно, но е истина. Това е първата по рода си гастрономическа опера в една от известните концертни зали в Париж.

Главните готвачи на едни от най-реномираните ресторанти приготвят изискани ястия в акомпанимента на симфоничен оркестър.

Менюто е повече от изискано – хайвер, скариди, скорпион и суфле с карамел и ябълково вино.

"Ние режем, потапяме, смесваме, разбиваме – всички  тези звуци съвпадат с музиката. А музиката съответства с готвенето, така че се разбираме чудесно", коментира готвач.

"Чудесно изживяване. Възможността да опиташ страхотни ястия и едновременно да слушаш музика е незабравимо", допълни и посетител.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


1
Още по темата: музикаОпераястия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва ли да ни напомняте, че музикантите са били част от общия слугинаж към двора на господаря? Не беше ли време да се отдалечим от картините от средновековието?