Готвачи приготвят изискани ястия под звуците на симфоничен оркестър
10 ное 2017 20:39,
1
Музика от цигулка и виолончело в ритъма на звука от готварски инструменти – звучи странно, но е истина. Това е първата по рода си гастрономическа опера в една от известните концертни зали в Париж.
Главните готвачи на едни от най-реномираните ресторанти приготвят изискани ястия в акомпанимента на симфоничен оркестър.
Менюто е повече от изискано – хайвер, скариди, скорпион и суфле с карамел и ябълково вино.
"Ние режем, потапяме, смесваме, разбиваме – всички тези звуци съвпадат с музиката. А музиката съответства с готвенето, така че се разбираме чудесно", коментира готвач.
"Чудесно изживяване. Възможността да опиташ страхотни ястия и едновременно да слушаш музика е незабравимо", допълни и посетител.
Трябва ли да ни напомняте, че музикантите са били част от общия слугинаж към двора на господаря? Не беше ли време да се отдалечим от картините от средновековието?