Учени твърдят: Чаша червено вино = тренировка

Ефектът се обяснява с мощен антиоксидант в напитката
11
Учени твърдят: Чаша червено вино = тренировка
Снимка: архив, Ройтерс

Почитателите на червеното вино вероятно ще възкликнат възторжено "Подайте чашата насам!", когато чуят, че ефектът от любимата им напитка е сравним с този от тренировка, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от канадско изследване.

Благоприятното въздействие се обяснява с наличието във виното на съединението ресвератрол - мощен антиоксидант с редица полезни за здравето свойства.

В настоящото изследване специалисти от университета на Алберта са тествали съединението върху мишки. Учените са установили, че ресвератролът допринася за подобряване на физическото представяне, сърдечните функции и мускулната сила на гризачите.

Експертите не се съмняват, че червеното вино може да сътвори подобни чудеса и за мераклиите за залата за фитнес.

"Ресвератролът може да помогне на хора, които искат да тренират, но не са достатъчно физически способни за това. При тях съединението може да имитира ефекта от интензивна тренировка или да подсили ефекта от минималното количество упражнения, които могат да направят", казва ръководителят на изследователския екип Джейсън Дик.

"Ако обаче смятате, че ще седите на задните си части, ще се наливате с вино и ще развиете коремни плочки, не сте познали. За целта е необходимо да се посещава залата за фитнес, а повече от една чаша вино на ден може да ли докара някой и друг излишен килограм", допълва експертът. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: фитнесчервено вино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
12
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Това е добра новина за нашите национали. Хубчев да смени тренировките с обща трапеза и да чакаме резултати. Така и така по-лошо няма как да стане.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази вечер ще тренирам 7-8 пъти! Направо съм машина!
9
0
 
5
 
! Отговори
MT Гонтан преди 6 години
Добре сега колежката Веселинка да обясни как да разбирам това :"......... , а повече от една чаша вино на ден може да ли докара някой и друг излишен килограм", допълва експертът. (БТА) ??? Може ли или не може ? А редактор дали имате , или са сейвнали едни 1000 евра за позицийката.
8
0
 
17
 
! Отговори
Орехите преди 6 години
С подходящо мезе си направо шампион. Кеф ти световен, кеф ти олимпийски... Баламите да се бъхтат.
7
7
 
9
 
! Отговори
Когато преди 6 години
един отрасъл печели милиони, винаги отделя доста за реклама. Както казва един лекар, да пиеш алкохол за здраве, е като да правиш секс за девственост!
6
6
 
6
 
! Отговори
ДО 5 преди 6 години
и колко килограма си, мечо?
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е! Аз всяка вечер тренирам правя пет серии по 150 мл... Много добра и приятна тренировка! Заедно с нея вкарвам и протеинова диета луканка на тънко, малко сланинка и кашкавалче!
4
2
 
18
 
! Отговори
Не учен преди 6 години
Познавам един пич, пие по 1.5-2 л. вино всеки ден. Освен, че е мършав, има високо кръвно и му треперят ръцете.
3
2
 
13
 
! Отговори
Men преди 6 години
Мдам, а лятото бирата е супер полезна, ракията пък по всяко време. Никакви тренировки не ни трябват, най добре само да се наливаме с алкохол и мръвки и всичко ще е супер.
2
1
 
22
 
! Отговори
друг учен преди 6 години
Без аперитив, нищо не става.
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десет чаши с червено вино равни ли са на десет тренировки?