Кучето Мали с орден – спасило военнослужещи в Афганистан

Медалът "Дикин" е еквивалентът за животни на Викторианския кръст
17 ное 2017 22:44,
6
Кучето Мали с орден – спасило военнослужещи в Афганистан
Снимка: Daily Mail

Британско военно куче, спасило живота на военнослужещи в Афганистан, получи орден за храброст, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Осем годишният Мали от породата белгийска овчарка беше отличен с медала "Дикин". Той се присъжда от благотворително ветеринарно дружество и се счита за еквивалента за животни на Викторианския кръст - най високото отличие за военна храброст.

Мали на два пъти е бил пускан под директен обстрел, за да проверява за експлозиви. Той също така предупредил за присъствието на противници, като дал на поделението си ценни секунди преднина, за да се включат в близко сражение с нападателите.

Орденът се присъжда от 1943 година и отличава куража на животни, служещи в армията, полицията и спасителните служби.

Медалът е декорирал също коне, пощенски гълъби и една котка, ловила гризачи в обсаден кораб в Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на кучето
5
2
 
8
 
! Отговори
losHo преди 6 години
Белгийската овчарка - Малиноа е велика порода куче. не случайно точно такава порода заръфа Осама Бил Ладен преди да го застрелят. Дори нашата родна полиция лека полека вече заменя немските овчарки с белгийски. Някъде бях чел, че малиноато е породата генетично непроменена пт създаването си.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3 медала -Дикин -го дава Великобритания и по конкретно -военно ветиринарната служба - В русия практиката е да ги повишават в звание имаше едно дето стана -генерал лейтенант- Определено бе най умното сред вишии те им военни )
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kоя държава дава тези ордени на животните,не става ясно.Аз имам някаква хипотеза относно това,но беше редно да бъде уточнено в статията все пак.В Афганистан има военнослужещи от двайсетина и повече държави.Всяка от тях може да награди британското куче за спасяването на живота на нейни войници.
2
0
 
22
 
! Отговори
Тиквун преди 6 години
Я на тоя Мали сега да му се даде една пържола!
1
4
 
15
 
! Отговори
прагматик преди 6 години
Те пияндуристанците Шуйгу наградиха с --герой на русия-- дето не е стъпвал на бойно поле Косматия си е заслужил поне 100 пове4е от него