Учени сметнаха: Първият учебен час – не по-рано от 8:30

По-късното начало позволява на учениците да спят по 8 часа
7 дек 2017 17:45, Боряна Павлова
9
Учени сметнаха: Първият учебен час – не по-рано от 8:30
Снимка: Visualhunt

Противоположно на предходни изследвания, учени установиха, че децата ще са по-отпочинали, ако училищните занимания започват по-късно, предаде агенция ЮПИ.

По-късното начало на учебния ден ще позволи на учениците да си набавят необходимите часове сън. Предишни проучвания твърдяха, че децата просто ще си лягат по-късно, ако знаят, че могат да си поспят на сутринта.

По препоръка на учените училището трябва да започва не по-рано от 8:30 ч. Тогава децата прекарвали средно по 46 минути повече в леглото, отколкото учениците, чиито часове започват между 7 ч. и 7:30 ч.

Информацията за проучването беше събрана от 413 ученика за период от една година.

Тийнейджърите, които започват училище в 8:30 ч. сутринта или по-късно, бяха единствената група, която си набавя средно по осем часа сън - минимумът, препоръчан от експертите, твърдят учените от университета на Пенсилвания.
 
Децата, които започват училище по-рано, наистина си лягат по-рано вечер, но пак не спят достатъчно. Вероятно очакването на ранното събуждане пречи на съня им.

Изследването беше публикувано в сп. "Слийп хелт".


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До zombay
Като ти гледам правописа, бая километри има да вървиш още в тоя дълбок сняг.
7
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 1 година
Няма значение в колко започват.
Часовете в училище сега започват в 8, а за началния курс дори в 8.50, но пак се намират такива ученици, които да закъсняват от по-горните класове, а по-малките идват по-рано.
Преди няколко години започваха в 7.30, а преди много години дори трябваше да сме в 7.00 в училище, защото имаше задължителна утринна гимнастика.
Тогава пак имаше закъснели.
Това е най-малкия проблем на образованието.
6
1
 
0
 
! Отговори
zombay преди 1 година
И КО? Аз блъзках 6км до училище сутрин в 7:30 зими -15 и съм жив и здрав! Нема мама, тате у жупо да ме кара! 6км пешачката в дълбокия сняг! Скрийте се бе сто хиляди други проблеми си има тая пробита държава!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В цял свят започват в 9 сутринта. Сутринта ставаш, миеш се, правиш сутрешни упражнения (аз бягах за 20-39 минути), къпеш се, хапваш, гледаш новините , разговаряш със семейството или приятелката си пиеш две кафета и си много по-подготвен за деня, отколкото, когато си станал в 5:30, защото имаш 10 километра в трафика и трябва да караш или по-лошо - да ползваш градския в полузомбирано състояние. А и сутринта е с 5-6 градуса по-студено...
4
3
 
2
 
! Отговори
Башка Луд преди 1 година
За "големите" съм съгласен, но за начален курс е неприложимо. Колко от вас започват работа преди девет? На колко от вас половинките не работят и могат да заведат хлапето до училище? Колко от вас разчитат на баба и дядо?
За всички нас, останалите, е невъзможно!
Но за "специалистите" в МОН, работният ден не започва в седем и свършва преди пет!
Държавните чиновници могат да си позволят децата им да започват в осем и половина и да ги прибират на обяд!
3
0
 
12
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 1 година
Преди време писах тук какви проблеми има всяка гимназистка, която живее в отдалечен квартал и разчита на обществения транспорт, за да стигне до училището си, а спирката е далеч от дома й. Да излезе от дома си между 6.00 и 6.30 ч. зимно време крие много по-големи рискове в сравнение с недоспиването.
И веднага тук ревнаха някои, че не бива да ги правим търтеи, какво като ще трябва да става от сън преди 6.00 ч. и така нататък. Някои считат за глезотия безопасността на детето и особено на девойката.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На малките деца им се спи..особено от 10 до 18 годишна възраст. Спях по 10 часа в тия години. И тогава баща ми ми казваше, че съм търтей, щото той спеше по 6 часа и отиваше да върти волана(караше камион) в 6 сутринта.
Сега и аз не мога да спя повече от 7 часа....на 37 години съм вече. Разбирам го дъртия, но той мен тогава Не.
1
1
 
12
 
! Отговори
младен преди 1 година
Колко съм се молил за това докато бях ученик...нямате си на идея. А и май не само аз.