Внимание по Коледа! Елхите далеч от източници на топлина

15 000 души с изгаряния от коледна украса са постъпили в болниците в САЩ през 2016 г.
10 дек 2017 21:10, Красимир Ангелов
2

Коледната украса освен бляскава, може да бъде и много опасна. Коледните дръвчета, лампичките и свещите внасят топлина и уют в дома, но са и източник на пожари.

По-малко от минута отнема на едно изсъхнало коледно дърво да се обгърне от пламъци. А за три минути заедно с елхата пламват и подаръците под нея, и мебелите наоколо.

Затова експерти предупреждават елхите да стоят далеч от източници на топлина - камини, отоплителни инсталации или нагреватели.

Специалистите съветват още да се взима естествено дърво и да се полива всекидневно, защото ако в помещението е твърде топло дървото може да изсъхне и така да стане пожароопасно.

Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ излезе с доклад, който показва, че миналата година в болниците са постъпили 15 хил. души с изгаряния от коледна украса.

А пожарите причиняват щети на стойност 17 млн. долара и убиват около 6 души годишно.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On AIr
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз все се каня да си купя за дома един пожарогасител от 20лв.Мисля при пожар хванат в първите минути ще е безценно.Ама както всичко българско...отлагам
1
0
 
8
 
! Отговори
В БГ е друго преди 6 години
Вижте колко наранявания има в САЩ годишно с какво ли не, в тоалетни, с различни вещи, даже с възглавници. Там за всичко водят статистики, че иначе няма плащане от застраховката. Ние понеже си застраховаме само колите, а не себе си и дома, нямаме и актуални данни кой как се е пребил. Баща ми например, като падна от стълба не се обади и на нас, защото не бил си счупил нищо, а преди 2 год изгоря курника, но го угасили със съседа и даже кметът разбра чак след време/ не живее в селото/