Коледа е време за зачеване

Отново се очаква бейби бум във Великобритания
Обновена: 13 дек 2017 15:14 | 13 дек 2017 13:55,
9
Коледа е време за зачеване
Снимка: Pixabay

И тази Коледа ще бъдат заченати рекордно много бебета, тъй като по статистика най-много раждания във Великобритания се регистрират през месец септември.

На какво се дължи този бум? Празниците в края на годината са един от благоприятните фактори, изтъква таблоидът. Хората имат повече свободно време и коледната и новогодишната атмосфера стимулира интимните контакти между партньорите.

От друга страна по Коледа и в неработните дни британските дами често изпитват затруднения да се снабдят с контрацептиви както през останалото време от годината. Много от аптеките не работят, а и жените често забравят своите хапчета, когато отиват да празнуват на други места.

Друг решаващ фактор е и времето. Студените дни карат хората да се задържат повече вкъщи и да се излежават по-дълго в постелята. А това води до повече интимни контакти. Качеството на спермата на мъжете през зимата е по-добро от това през лятото.

Зачеването през зимата е давало през хилядолетията еволюционно предимство на родените през август-септември, тъй като тогава има изобилие от плодовете и зеленчуците - рай за малки и големи, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата се правят с много любов. В това е магията.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен ако не са и вързани яйчниците на жената за да не хваща.Да не е със спирала.Да не пие противозачатъчни.И да са и запушени тръбите.Това за абортите е мит.Един аборт ти е едно раждане. Физиологично.Това е митПросто иска висока хигиена.често посещение на гинеколог два.пъти в годината цитонамазка.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не не са абортите,А венерическите болести и инфекциите.Не се лекуват. Стават хронични.Изяждат ти инфекцията спермозоидите и не се получават нещата.Понякога е на психологични ниво.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По света и в България има много бездетни двойки. Причини са безплодие са абортите. абортите водят до безплодие.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коментар номер 4-продължение:Ако стане зачеване по време на зимата,разбира се жената трябва да го роди ,а не да го убива. Против абортите съм.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за англичаните,но знам,че руснаци,гърци,сърби,българи,румънци,грузинци не правят секс по време на пост и на празник.Англичаните са известни не толкова с раждаемостта( като изключим Уилям и Кейт),колкото с развратността си,а и с първото ин витро дете. Така,че прав е коментар номер 2
3
2
 
19
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Миче,ако четеш това,те чакам довечера.
2
2
 
24
 
! Отговори
Не, не е преди 6 години
Коледа е един от най-лошите сезони за зачеване, защото предстоят най-тежките вируси за годината и могат да увредят плода, а пресни плодове вече има постоянно
1
1
 
26
 
! Отговори
По коледа преди 6 години
Да се спре пиенето на британците.