Лукс в ледени прегръдки! Хотелът на Северния полярен кръг

По интериора му са работили 36 творци от 17 държави
22 дек 2017 22:17,
0

Снимка: Asaf Kliger; Източник: Icehotel Sweden

Леденият хотел в шведското село Юкасярви в Северния полярен кръг отново отвори врати за зимата и е по-зашеметяващ от всякога, съобщи в. "Дейли мейл", предаде БТА.

По интериора на хотела са работили 36 творци от 17 държави. Те са използвали 30 000 кубични метра сняг и лед, както и 500 тона кристално чист естествен лед за декорациите и ледения бар.

В една от стаите е изваяна Ледената кралица, в друга - Кинг Конг, в трета - гигантски охлюви. Има и апартаменти на космическа тема или такива с мотиви от "Алиса в страната на чудесата". В една от стаите огромен леден облак, който виси над леглото.

В хотела има детска ледена площадка за игра и церемониална зала, чиито стени са украсени с 200 изваяни на ръка растения. В голямата зала внушителните полилеи са изработени от 1000 полирани на ръка ледени кристала.

Хотелът предлага арктическа йога, зимно бягане, ски бягане, сауна с ароматни масла. Ресторантът организира дегустации на местни специалитети. Децата могат да се упражняват да строят крепости от сняг и лед на открито или да правят ледени скулптури.

Изграждането на хотела в Юкасярви започва още през март със събиране на лед от местната река Торне. За първи път той е построен през 1989 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари