Повече цветя в офиса – по-малко болести и стрес

Растенията тушират негативния ефект на вредните химикали
10 яну 2018 20:17,
0
Повече цветя в офиса – по-малко болести и стрес
Снимка: Pixabay

Резултатите на по-старо изследване на НАСА, според което алое вера, папрат, английски бръшлян и други растения пречистват въздуха в домовете, бяха потвърдени от настоящо проучване на австралийски учени.

Според него големите офиси намаляват болничните и стреса, защото пречистват въздуха от токсини и патогени, съобщи в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

По растенията и тяхната почва се развъждат полезни бактерии, които балансират екосистемата и противодействат на патогените. Това от своя страна намалява броя на болните хора, които работят в тези помещения.

Офис мебелите съдържат формалдехид, който дразни лигавицата на очите, носа и гърлото и предизвиква алергичен контактен дерматит и главоболие. Други вредни химикали в обичайната офис среда са бензолът, етилбензолът, толуенът и ксиленът. Почистващите продукти отделят и амоняк.

Офисите са развъдник и на вируси, които също атакуват човешкия организъм. Затова Еди Ван Етън и Пиер Хоруиц от университета "Едит Коуан" препоръчват да противодействаме на вредителите, като поставяме повече растения в стаите, където работим.

Оптималното количество на растенията е едно със среден размер на 2,2 кв. м площ. Най-подходящи са видовете със широки листа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари