Учени: Не хранете домашните любимци със сурово месо

Това може да е пагубно за тяхното здраве
13 яну 2018 18:06, Елка Василева
31
Учени: Не хранете домашните любимци със сурово месо
Снимка: архив, Reuters

Холандски учени от университета в Утрехт съветват собствениците на кучета и котки да не ги хранят със сурово месо, тъй като тази диета е вредна за домашните любимци, пише в. "Метро".

Мнозина считат, че е добра идея да се дават на четириногите сурови пържоли и кайма, тъй като в природата месоядните животни не консумират термично обработена храна.

Но по мнението на специалистите суровоядството може да се отрази пагубно върху здравето на четириноги питомци. От суровата храна няма никаква полза за тях, докато доказани вследствие на консумацията й са проблемите със зъбите и венците, с растежа и недостига на някои хранителни вещества. Отделно този начин на хранене излага домашните любимци на риск от инфекции.

Учените са анализирали 35 продукта със сурово месо от осем различни марки, пуснати в продажба в Холандия. От тях са си купували около 50 процента от собствениците на кучета. В 23 процента от проверените артикули били открити Е-coli бактерии, а 80 процента съдържали резистентни на антибиотици E-coli. Четири от продуктите били заразени с паразита Sarcocystis cruzi, а други четири - със Sarcocystis tenella. В два от хранителните артикули е открит паразитът Toxoplasma gondii.

Дори и когато суровите месни продукти се продават замразени, това може да убие само паразитите, но не и бактериите, отбелязват специалистите. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Света не се върти около жалкото ви съществуване, сещаш са.
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Ти имаш ли идея дивите живоните колко са далеч от домашните породи кучета?
5
4
 
13
 
! Отговори
суьо преди 6 години
Ама не ги посещавай тези "Големи западна вериги", бе, купувай само от "Берьозка"!
4
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Холандските учени...............са загрижени повече за котките и кучетата, отколкото за хората в България.
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я вижте какви храни ядем хората от големите западни вериги-пълни с Е-та, консерванти, ГМО и токсини.Тогава се загрижете за котките и кучетата.Явно каквато държавата , такива и учените.
2
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"От суровата храна няма никаква полза за тях, докато доказани вследствие на консумацията й са проблемите със зъбите и венците, с растежа и недостига на някои хранителни вещества."Да се чуди човек как видовете са оцелели без насоките на холандските учени.
1
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ РАЗБИРА СЕ. ДИВИТЕ ЖИВОТНИ ЯДАТ САМО ХАМБУРГЕРИ И ПИЦА ЗАТОВА СА ТОЛКОВА ЗДРАВИ И СИЛНИ. И ПИЯТ КОКА КОЛА НАЛИ? ИЛИ НЕ Е ВЯРНО?