Здравословно: 10 нестандартни употреби на зехтина

Той помага за намаляване на сърдечносъдовия риск, холестерола...
13 яну 2018 14:36, Михаела Лазарова
6
Здравословно: 10 нестандартни употреби на зехтина
Снимка: pexels

Зехтинът е една от най-здравословните растителни мазнини, особено добитият чрез студено пресоване. Консумацията на зехтин помага за намаляване на сърдечносъдовия риск, високото кръвно налягане, холестерола.

Знаем, че зехтинът е полезен, но знаем ли за какво още да го използваме? Ето някои интересни алтернативни и нестандартни употреби на полезното растително масло.

1. Направете си скраб със зехтин и захар.

Този натурален ексфолиант едновременно ще овлажнява и ексфолира кожата ви като я остави безкрайно гладка и мека. Особено подходящ е в зимните месеци, когато студът и вятърът проникват през дрехите и изсушават кожата.

2. Овлажнявайте краката и ръцете си със зехтин.

Няма нужда да харчите пари за скъпи кремове и лосиони за крака и ръце. Достатъчен ви е натуралният зехтин. Масажирайте краката и ръцете си със зехтин и ще се убедите в чудесата, които прави той с кожата през зимата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Дядо Ви Коледа преди 6 години
ПОздрави ЗА Никола АЛЕКСИЕВ от ПлевенСЛед няколко годишни анализи проведени по препоръка на древен лечител прероден в Плевен/вижте сайт bilki pleven уведомяват всички че Зехтина е лечебен.Много ЛЕЧЕБНО е БЪлгарското СЛънчево Олио /масло от слънчоглед
4
2
 
17
 
! Отговори
Zeus преди 6 години
Има лесен начин още в магазина да разберете дали зехтина е истински, трябва ви UV фенерче от тези, с които се проверяват пари. След като се освети истинския зехтин свети в червено, докато олиото и разните ментета светят в зелено.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Качествения зехтин като го държиш в хладилника трябва да стане с консистенцията на захаросан мед. Всичко останало е имитация. Филтрирани и рафинирани мазнини от каквото им падне, само не и от маслини.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
когато се втрива в косата тя потъмнява .ако искате бляскави черни коси втривайте преди да си измиете косата малко зехтиново масло.
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България зехтин не се продава. Всичко е имитация.