Защо не мога да отслабна? Учените с отговор!

Огромните лишения понякога завършват с провал не по ваша вина
Обновена: 15 яну 2018 16:47 | 15 яну 2018 16:00, Веселина Йорданова
32
Защо не мога да отслабна? Учените с отговор!
Снимка: архив, Ройтерс

Германски учени от университета в Бон изясниха защо някои хора не могат да отслабнат - причината не е в тях, а в организма им, който си мисли, че искат да го убият, пише "Лайф".

Това обяснява защо за мнозина отслабването е изгубена кауза и защо, въпреки огромните лишения, в края на краищата всичко завършва с провал.

По думите на изследователите причините трябва да се търсят в защитните механизми на организма. Рязкото съкращаване на потреблението на мазнини и въглехидрати е равносилно за организма на сериозна инфекция, с която той започва да се бори.

Практикуваният в продължение на много години определен хранителен режим е способен да препрограмира клетките и отделни участъци от гените. Преминаването към по-здравословен начин на хранене предизвиква стрес, който се възприема от организма като заплаха.

Учените са на мнение, че при подобни диети от жизнено значение е да се направят необходимите анализи. Всеки тип здравословно хранене трябва строго да се подбира според особеностите на организма. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
11
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 1Е какво искаш да кажеш? Всъщност, нищо не разбрах освен "бла-бла"-то ти.Колко са 1000 калории? И като изгориш 500 пак остават 500 нали?Аз ако не ям и да тичам гладен - нали ще припадна? Като имам предвид, че и без това никога не ме е бивало в тичането, та сега ли ще надобрея изведнъж?Просто различен метаболизъм!Някои хора са родени с право чepво, плюскат като разпрани и са тънки като глиcти, други като мен образуват коремче за нула време но то си стои не помръдва!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мазнини и въглеводороди, преводът цепи мрака. Няма да отслабнеш ако огромните лишиния са продължили горе-долу до обяда, изключвам заболявания като Хашимото. Диетите не работят, защото не се спазват, а не се спазват, защото не се вписват в нормален житейски ритъм. Аз ям всичко, но само два пъти на ден, в рамките на 4 часа, по едно и също време, останалото време нищо. Отслабвам с 1 килограм седмично. Това е най-лесният и работещ начин без лишения. Сит си, а калориите са много по-малко.
2
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глад му е мaйкaтa! Няма друго решение!
1
6
 
18
 
! Отговори
Дебелака преди 6 години
Добре де, 1000 калории, но какво да ям - салам ли хляб ли локум ли ???