Климатът у нас - все по-нестабилен, няма 4 сезона

Експерт: Ниската застрахователна култура на българите е проблем
18 яну 2018 22:32, Екип на Bulgaria On Air
47
Климатът у нас - все по-нестабилен, няма 4 сезона
Кадър: Bulgaria ON AIR

Хората не са подготвени за климатични промени, които настъпват в глобален план и това е явление, което наблюдаваме в последните десетилетия. Всичко това е притеснително, каза Георги Стефанов от WWF пред Bulgaria ON AIR.

По думите му у нас вече няма ясни 4 сезона, а климатът става все по-нестабилен. Ниската застрахователна култура на хората също е проблем и тя трябва да се промени.

Обществото вече плаща своята цена за явленията, които има на земята.

Вижте повече във видеото!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
от бранша преди 6 години
Колегата, който описва по-долу че за кола 2006 година иска доверен сервиз и нови части да дойде при мен - аз ще му напиша такава полица. Годишната премия ще бъде 2-3 хил. лева. Дали е съгласен?
44
1
 
4
 
! Отговори
от Германия преди 6 години
в германия 90% от жилицата са застраховани, а не е евтино, просто има култура и друг манталитет. Всеки наемодател застрахова, често цели сгради са при един застраховател. В България масово се застраховат само коли и всеки се опитва да вземе повече пари при щета, за да си "избие" платената премия. Това нормално ли е???
43
0
 
5
 
! Отговори
застрахован преди 6 години
От 10 години си застраховам 3 стаен апартамент в София. Плащам по 155 лева на година. Имал съм 2 малки щети, които ми ги изплатиха добре, единия път ми предложиха тяхна строителна фирма. Не очаквайте да платите 20-30 лева годишни и някой да ви построи нова къща.
42
2
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Все пак има и изключения! Ако попадаш в добре известната от близкото минало и добила популярност по тия географски ширини, скромна и прецизирана категория "наше момче" може и да си получиш дължимото. Иначе, в най-добрия случай и след много разправии си до определен лимит и ... ако искаш.
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Висока застрахователна култура - да плащаш на застрахователя, без да очакваш срещу това да получиш някога нещо.
40
1
 
9
 
! Отговори
идея преди 6 години
Имаше добра идея да има държавен фонд от задължителни минимални вноски на цялото население и така да се покриват до известен размер щетите за да не се товари бюджета. Инак доброволно трудно ще стане.
39
3
 
0
 
! Отговори
Няма МАЙКИ ЗА ХОРАТА преди 6 години
След опита за лечение на въздуха повреден от радиоактивни фарове и скенери и холограмни оръжия виско вредни.. бурите почистиха при контактни зони.Деца пратени за прераждане в БЪлгария/ограбвана през гр.София до планина ВИтоша/ нанесоха дребни щети в градовете заради тежки увреждания на дълго чакани за майки техни познати..Терористи на власт в София принуждават милиони деца да седят докато остареят вНЕНУЖНИ ВРЕДНИ И ОПАСНИ УЧИЛИЩА>
38
3
 
0
 
! Отговори
Проблеми с въздуха преди 6 години
Нагли престъпници на власт в София принудиха милиони водачи на МПС да увреждат в е по жестоко земята и въздуха с нагло вредни скенери и фарове денем и нощем.Новост са тежки увреждания причинени от нови жестоки холограмни оръжия разпространявани от масови убиици чрез пси препрограмирани и корумпирани министерства и ведомства.След показно лечение на огромни тежко повредени от скенери и холограми обеми в София в момента се засича ново огромен обем повреден от тежко терористични холограмни скенери
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутрите смениха имената на застрахователните си компании и сега някакви тук си мислят, че се застраховат при чуждестранни застрахователи. ГолЕм смЕх! Я погледнете застрахователните дялове на компаниите и се осъзнайте за какво става въпрос!
36
2
 
5
 
! Отговори
младен преди 6 години
До анонимен 13Айде моля ти се не почвай и ти като още двама ентусиасти край мене дето карат все коли на по 3-4 години ама си дават всичките пари за тях. Колата е 2006-та, не е супер стара ама не е и нова. Опциите при застрахователите на тая възраст се свеждат до горе долу една - плащане по експертна оценка.
35
5
 
10
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Какви мутри има, бе човек?! Това да не са 90-те... Застраховаш се в чуждестранен застраховател и това е. Да не споменавам имена, че ще кажете правя реклама, но през банката, на която съм клиент, си правя застраховка на всичкото имущество- 36лв. годишно с прилично покритие. Винаги са плащали. Имам към същия застраховател второ здравно осигуряване- и там не са отказвали нищо. Аман от празни приказки на незапознати хора.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас може би от 20 и повече години 4-те сезона се изгубиха отдавна. Оформи се нещо като два сезона по 6 месеца - лято и зима.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самият факт, че някой си си купувал нови части за някакъв таралясник и очаквал да му ги платят изцяло, е ясно каква застрахователна култура има- НУЛА. И си мисли, че само в България нямало да му ги платят целите. На времето баща ми си удари колата- Авенсис 2006та година. Стар автомобил. Фарове- 15 паунда броя втора ръка от Ebay, броня- 30 паунда, радиатори- 250лв.. Всичко откъм ремонт с боята излезе 600лв. Застрахователят плати 1500. Иначе в Тойота София един фар- 450лв. В UK- същата цена на нов
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За застрахователната култура- абсолютно вярно. Кръгла нула е. И стига сте плюли, а се научете малко, покачете си културата! Точно, защото винаги всичко знаете, сте на това ниско ниво- ниско заплащане, ниско интелектуално състояние. Няма интелигентен човек, който да не е застраховал дома си! Много са сигурно 20-50лв. годишно, нали? Досега претенция не са ми отказали, няма и да ми откажат. Държавата не е длъжна да ви помага! Вникнете в това, което ви казват интелигентните и успелите хора.
31
1
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
С това още повече се доближаваме до банановите републики.
30
2
 
5
 
! Отговори
6матка преди 6 години
Със сигурност е добре да имаш застраховка, в случай, че нещо непредвидено и лошо се случи да има кой да ти удари едно "финансово рамо". Но мисля, че липсата на застрахователна култура е проблем на застрахователите основно, защото няма застраховки, няма работа, съответно няма пари за тях. Не казвам, че застраховките са лоши. Просто мисля, че ни вменяват проблем, който е по-скоро техен, отколкото наш. Както често става в България между впрочем.
29
0
 
3
 
! Отговори
Даскал преди 6 години
До Реалист А пари за застраховка на 20 годишна кола взимат.
28
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Нямало застрахователна култура, как пък не. Застрахователи няма, а има мутри, които се правят на застрахователи.
27
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Застраховката върши добра работа, не тръгваш от нулата при щета. Колегите по-долу описват овехтели части за коли - нормално е, тези коли са над 11-12 годишни /нямат право на сервиз/. Да отидат в първата автоморга и ще си намерят евтини части. Кой засстраховател ще даде нови фарове на 20 годишна кола, те може да струват повече от самата кола!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До икономистАха, пак не плащат, но с поизчистени причини.