Няколко начина да спасите брака след изневяра

Документите за развод са една от опциите, но не единствената
19 яну 2018 23:00, Екип на Tialoto.bg
78
Няколко начина да спасите брака след изневяра
Източник: pexels.com

В момента, в който разберете, че партньорът ви ви е изневерил, всичко се променя. Доверието е счупено и ви е трудно да си представите бъдеще до човека, който е бил интимен с друг/а. Какво ви остава да направите?

Документите за развод са една от опциите, но не и единствената. Статистиката показва, че доста бракове са успели да "преживеят" изневяра.

"Двойките могат да се излекуват след изневяра. Или искате бракът ви да проработи, или не", коментира Раби Слоткин, експерт по връзките, основател на инициативата за запазване на семейството Marriage Restoration Project.

Ето какво трябва да направите, ако попаднете в подобна ситуация:

1. Уверете се, че аферата е приключила

Първото нещо, за което трябва да се погрижите е да разберете дали вашият партньор е готов незабавно да приключи аферата.

"Прекъсването на отношението с третия човек не подлежи на преговори. Той трябва напълно да излезе от живота ви, дори това да налага сменяне на работата, дома или града!, казва д-р Джил Мърей, лицензиран брачен терапевт.

След като премахнете излишната страна е време да видите какво и кога се е объркало.

2. Разкажете си всичко

Хубаво е да проведете един дълъг и подробен разговор за случилото се, но е препоръчително той да не се случи в деня, в който сте узнали за аферата, а няколко дни след това.

Изберете време, в което и двамата ще сте психически устойчиви и готови да говорите открито за случилото се. Излъганият трябва да е готов да задава всякакви въпроси свързани с изневярата, за да не останат в него никакви съмнения, съветва Слоткин.

Кои са останалите стъпки четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
10
 
11
 
! Отговори
Или преди 6 години
Да пробва и той/тя от чуждото и после "продължаваме напред", ако имаме желание. Така става най -лесно, стига да имаш сили да изневериш и ти!