Няколко начина да спасите брака след изневяра

Документите за развод са една от опциите, но не единствената
19 яну 2018 23:00, Екип на Tialoto.bg
78
Няколко начина да спасите брака след изневяра
Източник: pexels.com

В момента, в който разберете, че партньорът ви ви е изневерил, всичко се променя. Доверието е счупено и ви е трудно да си представите бъдеще до човека, който е бил интимен с друг/а. Какво ви остава да направите?

Документите за развод са една от опциите, но не и единствената. Статистиката показва, че доста бракове са успели да "преживеят" изневяра.

"Двойките могат да се излекуват след изневяра. Или искате бракът ви да проработи, или не", коментира Раби Слоткин, експерт по връзките, основател на инициативата за запазване на семейството Marriage Restoration Project.

Ето какво трябва да направите, ако попаднете в подобна ситуация:

1. Уверете се, че аферата е приключила

Първото нещо, за което трябва да се погрижите е да разберете дали вашият партньор е готов незабавно да приключи аферата.

"Прекъсването на отношението с третия човек не подлежи на преговори. Той трябва напълно да излезе от живота ви, дори това да налага сменяне на работата, дома или града!, казва д-р Джил Мърей, лицензиран брачен терапевт.

След като премахнете излишната страна е време да видите какво и кога се е объркало.

2. Разкажете си всичко

Хубаво е да проведете един дълъг и подробен разговор за случилото се, но е препоръчително той да не се случи в деня, в който сте узнали за аферата, а няколко дни след това.

Изберете време, в което и двамата ще сте психически устойчиви и готови да говорите открито за случилото се. Излъганият трябва да е готов да задава всякакви въпроси свързани с изневярата, за да не останат в него никакви съмнения, съветва Слоткин.

Кои са останалите стъпки четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да лежиш цял живот на стари лаври е все едно да подчиниш себе си на безлюбовие и без чувствие.Кому е нужно такъв живот, ако не си обичал и не си живял!?
60
0
 
1
 
! Отговори
Може би преди 6 години
До 57-8-9Ще представя един по-различен поглед от вашия. Не може ли да предположим, че с втората жена е била истинската любов - дори и не по-красива, с по-лиши социални характеристики, защото любовта е сляпа и не измерва по показатели. Той е останал с нея до края на живота си. И след смъртта му, с наследените пари от него, тя не се е накичила и заживяла в охолство за да впечатлява обществото. Всъщност тези пари са били общи, защото той ги е изкарал по време на съвместното им съжителство.
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са по скоро единични случаи .
58
0
 
1
 
! Отговори
Продълж. на 60 преди 6 години
На средна възраст разведената първа жена на о.з. офицерът е все още хубава. Сериозна жена е, не се е омъжила повторно и сама, с помощта на родителите си е отгледала сина си, който е вече мъж и под давление на майка си никога не е поддържал контакти с баща си..О.з. офицерът почина рано. Втората му жена не му е родила дете, навремето просто излъгала, че е бременна. И сега е грозна, ходи като повлекана, проста, незначителна, но парите на покойния са за нейното дете от първия й брак!
57
0
 
0
 
! Отговори
Продължение на 59 преди 6 години
Тази жена била "най-лесната". Правел всичко възможно, за да се разчуе, че е бонвиван, че никой не може да му се налага, че се е оженил само за да даде име на детето и не му пука за никого и за нищо. Ставали големи разправии, младата му жена се чувствала унизена, изтормозила се и бременна в 8-и месец се прибрала при родителите си. Любовницата пък разгласила, че е забременяла. Офицерчето си имало неприятности с шефовете си. Жена му поискала развод. Аз ги знам вече хора на средна възраст /продълж./
56
1
 
0
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
Знам и един много фрапантен случай, всички му се чудят.Навремето едно много хубаво момиче с полувисше образование (съответстващо на сегашните бакалаври) забременяло от приятеля си - млад офицер. И неговите, и нейните близки настояли да се оженят. Така и станало, но *** се чувствал засегнат заради това, че "са му упражнили натиск". Още в първите месеци на брака започнал да се среща само за секс с простовата, грозничка, но разтурена жена, 7 години по-възрастна от него, разведена и с дете.
55
3
 
2
 
! Отговори
До 57 (До 51) преди 6 години
Не при всички случаи е така.Бивши златотърсачки или обикновени, но алчни махленски хитруши, хванали на младини някой заможен, но по-възрастен от бащите им, като станат на 35 и повече години полудяват за секс, но 75-годишният им съпруг не може да им го даде. И лягат с шофьора му или с някое келешче от махалата.Случва се и мъж с комплекс за малоценност,изграден покрай стойностната му съпруга, в мъжкия си климактериум да тръгне да се "доказва" с парцалеса, която е много под нивото на жена му.
54
0
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Не познавам мъж който е хванал любовница която да е по долу от него или от жена му . Напротив Любовницата е тази с която се фръцкаш !!!
53
0
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
А какво ще кажеш че този на който изневеряват е мрънкащ, контролиращ ,дребнав ? Вече нямате еднакви интереси ,хоби ,цел ? Нямате еднакво виждане ? Виждаш всичко което искаш от един човек в любовника/ ницата си ?
52
0
 
3
 
! Отговори
Всеки може да се преди 6 години
поддаде на изкушение, макар и еднократно. Затова, "Голям залък ***, голяма дума не казвай" - не се заричай, че никога няма да изневериш или че жена ти никога не би кръшнала.Проблемът е другаде. Ако човек държи на половинката си, няма да парадира с извънбрачното приключение. Това важи и за неженените, които имат сериозна връзка.Започне ли да се хвали с приключенията си, значи е *** и не заслужава толерантност и прошка! Затова първо имай връзка, опознай човека, после сключвай брак.
51
0
 
1
 
! Отговори
lelka преди 6 години
След изневяра няма спасение.Говоря за случаи на истинска изневеря, когато се влагат и чувства, не само секс. Правенето на секс под формата на случайни забежки не считам за изневяра. Но когато се е заформила връзка става страшно....Доверието в брака се изпарява за секунди и няма връщане назад.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Спасяването" на брак след изневяра е само отлагане на неизбежния развод.Излишно протакане,съмненията остават завинаги-ужас безкрай,само мазохист може да си го причини.
49
2
 
3
 
! Отговори
мъж до 51 преди 6 години
макар че, за 1 мъж не виждам да е проблем да има 10 любовници.Даже това би му дигнало самочувствието, особено ако те го обгрижват ;)Според мен, жените са тия дето определят дали да има извънбрачна връзка защото после те си носят последствията от евентуално дете, а мъжа, най много да пие някои антибиотик
48
3
 
7
 
! Отговори
Някоя преди 6 години
Току що ми дойде едно прозрение. Хората приемат позицията да са любовник/ца, защото това е начин да си хванат нещо повече от това, което заслужават и не биха могли, ако е свободен. Съответно обвързаният/та не са чак толкова придирчиви и търсят някой да ги разсее от семейните злободневия, за това са склонни да го правят с някой по-ниско от тях, защото не им се хабят усилия за нещо стойностно. Моля, гласувайте!
47
1
 
6
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Продължавай. Няма да се разведе , така че ...
46
1
 
4
 
! Отговори
Лилит преди 6 години
До Е. БачевСексът лекува главоболието на 100%. Даже мигренозните състояния се повлияват добре.:) :):)Обаче говорим за секс, не за прелюдия, ако ме разбирате правилно...
45
0
 
9
 
! Отговори
Е. Бачев преди 6 години
Жена ми иска да правим секс точно когато ме боли главата, какво да правя?
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛюбовницаЗнаеш ли, много е смешно, когато мъж с тайни женски наклонности, започне да задава такива въпроси :))
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нмачин да се спаси брак след изневяра. Винаги остава съмнение, а има ли съмнение, то вие вече не сте партньори. И това вече не е брак. Тоест, ако желаете да живеете живота си пълноценно, плющетре се преди брака. След това си е самоубйиство. Иначе ако питате феминистките, никой не може и няма право да им казва какво могат и какво не. И са с по 15 развода. И накрая умират сами.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички мъже са емоционално обвързани със жените, с които правят секс. Поне докато трае секса и малко след това. Зависи от жената. Напрактика секса е най - силното емоионално състояние на връзка между двама души. Не случайно съпругът и съпругата са си най - близките същества. Драги жени, ако искате емоционално обвързани мъже, правете секс с тях. Въздържанието сдалеч няма да ги привърже към вас. Дори ще ги отблъсне. Особено ако усетят, че е умишлено.