Четка за зъби, подправки... 20 неща, които да не използвате след срока на годност

Спортни обувки – 6 месеца
29 яну 2018 22:52, Михаела Лазарова
8
Четка за зъби, подправки... 20 неща, които да не използвате след срока на годност
Снимка: pixabay

Всички имаме вкъщи разни неща, които си стоят в шкафа или в килера от месеци, даже години. Пазим ги, ако случайно потрябват или защото сме използвали малко от тях, останалото е останало на съхранение.

Каквато и да е причината да пазим стари вехтории, предмети или продукти, всяко нещо си има своя срок на годност. Когато той изтече не е добре да продължаваме да ползваме даденото нещо.

Някои продукти и предмети стават вредни след изтичането на срока на годност. Кои са те?

1. Водороден пероксид (перхидрол) – 2 месеца

Водородният пероксид се съхранява обикновено при останалите лекарства в шкаф или кутия. Много малко хора знаят, че след като се отвори веднъж, той губи свойствата си след около 2 месеца. Не го дръжте повече след отварянето, просто няма смисъл.

2. Подправки – 2 години

Кутията с подправките е най-голямата гордост за запалените кулинари. Ако имате богато разнообразие от аромати и вкусове трябва да знаете, че след 2 години тези подправки губят качествата и свойствата си. Дори да сте си ги купили от далечния изток, където сте ходили на екскурзия преди време, няма смисъл да ги пазите за друго, освен за спомен.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
практика преди 6 години
това за кои държави се отнася и за хора с какви доходи е предназначено
5
2
 
0
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
до 2 И жените също... Типично сестиско изказване.
4
0
 
3
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
За някои неща има логика- всеки който е чел малко от безопасност на храните знае че в ресторанта може да имате дървен пън за разфасоване но винаги когато не се използва трябва да е покрит със сол. Четката за зъби я кисна в спирт от време на време .Кърпите ги гладя . Предпочитам дървени бъркалки и винаги съм бил с убеждението , че високата температура на готвене ги прочиства от бактерии. За маратонки продават едни инфрачервени лампи- една вечер и се освобождаваш от мирис и бактерии...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето са глупости. Авторът не е чувал че част от тия вещи могат да се перат на висока температура(възглавници,кърпи,матраци,пантофи и т.н.т). За четки за зъби и сутиени съм съгласна че трябва да се сменят когато са амортизирани, същото важи и за маратонките ( когато са деформирани могат да навредят). Четки за коса и грим също могат да бъдат почистени добре. Телефоните е хубаво човек да си ги чисти със спирт и памук всяка седмица,но чак пък да ги изхвърли защото са натрупали бактерии...
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И жените също...
1
2
 
19
 
! Отговори
anonim преди 6 години
пълни измишльотини :))))))