Цвети Стоянова се връща в залата, мечтае за семейство и деца

Година и половина след инцидента гимнастичката се върна в спорта
5 фев 2018 13:55,
99
Цвети Стоянова се връща в залата, мечтае за семейство и деца
Снимка: Facebook

Почти година и половина, след като преживя падане от шестия етаж, световната шампионка по художествена гимнастика с българския ансамбъл от Измир 2014 Цветелина Стоянова е категорична - в най-трудния момент са ѝ помогнали Господ и майка ѝ Анета, която си отива от този свят през 2006 г.

"Странното е, че понякога сама се подсещам нарочно. Опитвам се да си спомня всичко в детайли. Доста често ме натъжава и плача, но след това се чувствам по-силна и се подсещам през какво съм минала и от какви неща сега се притеснявам. Помня моментът, в който си затворих очите и повече никога не ги отворих. Знам какво ме спаси! Виждала съм го, изпитвала съм го, след това то ми беше затвърдено. Освен Господ, това е моята майка", разказа спомените си за злополучния 14 юни 2016 г. Цвети пред bTV.

Още по темата

Повече от година след като инцидентът прекрати и успешната ѝ професионална кариера, Стоянова е категорична, че няма място в големия спорт и от него е взела достатъчно.

"В художествената гимнастика нищо не ме е разочаровало, а по скоро в хората, в определени хора, които са в художествената гимнастика. Спорта не го мразя. Не понасям определени хора, които карат нещата да се случват по определен начин. Това, което съм искала да изтрия, вече съм го изтрила и като спомен, и като хора. Не искам да давам конкретни примери. Зачерквам ги и мисля, че това е най-обидното нещо, което човек може да направи", разсъждава тя.

Днес Цвети влиза в ролята на треньор на подрастващи, като е категорична: "Доста по-различно и по-трудно е. Не е както ние си мислехме - просто седиш на един стол и крещиш".

За да се върне в художествената гимнастика заслугата е на нейна треньорка, която

"Теодора Стоянова ми се обади и ме попита дали искам. И аз се замислих и си казах - защо да не пробвам нещо ново, нещо различно от това, което се бях запътила да правя", казва световната шампионка.

"Достатъчно си взех от големия спорт, не мисля, че искам да се връщам там", допълва Стоянова.

Неотлъчно до нея пък е половинката ѝ - футболистът Александър Любенов, с когото са заедно вече 5 години.

"Преди 2 дена го попитах за какво мечтае. Той каза, че освен неговата кариера, иска да имаме семейство и деца и да бъдем щастливи. За това и аз мечтая, тъй като не съм имала възможността да израстна в здраво семейство. Мечтая един ден, когато стана достатъчно отговорна, да имаме деца и да имаме едно хубаво семейство, да се разбираме и да не изгубим това, което сега имаме - любовта и всичко, което сме градили" разкри тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какви скокове ще тренира в залата?
7
4
 
11
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 6 години
Малийй...
6
6
 
34
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
момичето е красиво и предпоилагам добро, не наркоманка, не е крадец и наистина никомъу лошо не е сторила. Но е луда за връзване. И ние сега си кълчиме езиците да не кажеме че има шизофрения.Къде ще се връща ?
5
14
 
37
 
! Отговори
Justice league преди 6 години
Нито един мъж не трябва да има дете от нея,защото тя е самоубийца,със сериозни психически отклонения.Нито един родител не трябва да оставя детето си в залата с нея,защото тя ще е опасна за здравето и благополучието на детето.Прокуратурата трябва да и повдигне обвинения за това,че е похарчила парите от лечението си за екскурзии в чужбина и да я задължат да ги върне,за да могат да отидат за лечението на деца,които наистина го заслужават.Така де...тя сама е решила да се метне от балкона си.
4
6
 
44
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
яко се зомбира нацията. КОЙ ИНЦИДЕНТ БЕ ?! Тя не падна, не е била блъсната -тя направи опит за самоубийство!!! Не е ли редно журналистите да казвате истината, толкова ли се поамериканчихте, какво лошо ще й стане, ако го напишете както е било ?Майка й е била шизофреничка, и има опити за самоубийство, това заболяване за съжаление се предава по наследство. Утре пак като увисне от терасата -пак ли ще викамме, че е претърпяла инцидент !?
3
10
 
37
 
! Отговори
Асо преди 6 години
До ХилярдПарите отдавна са отишли за екскурзийки,маркови дрешки от мола и пластична хирургия.Нито един родител не трябва да оставя детето си да бъде обучавано от една самоубийца,която като нищо пак може да реши да се метне от балкона.
2
4
 
49
 
! Отговори
Още преди 6 години
Красива е спор няма! Но и нещо и хлопа дъската. В крайна сметка да е жива и здрава и дано си е извлякла поука от това, което преживя.
1
15
 
44
 
! Отговори
Хилярд преди 6 години
Кога ще върне парите потрощени за лечението и?Така де...на тежко болни деца държавата не помага,но на самоубийци помага.В това просто няма и капка смисъл.