Гроздето – основа за ваксина срещу депресията

Най-безвредни и ефикасни са медикаментите от този плод
4
Гроздето – основа за ваксина срещу депресията
Снимка: Pixabay

Терапевтични изследвания показват, че гроздето не само има силен седативен ефект, но и допринася да се неутрализират много от съпътстващите депресията заболявания на нервната система.

Учени от болницата "Маунт Синай" в САЩ стигнаха до заключението, че най-ефикасни и безвредни за здравето антидепресанти се получават на базата на органични съединения, съдържащи се в гроздето, съобщи Лайф.

Депресията е свързана с редица процеси, които протичат заедно с тежки психични разстройства. Сред най-разпространените здравословни проблеми, които се появяват въз основа на депресия, са възпаленията на периферни органи на имунната система, измененията на лимфни възли и някои тъкани, както и намаляването на мозъчната активност.

Потискането на имунната система в крайна сметка влияе върху синапсите - структури, които позволяват на невроните да взаимодействат помежду си.

По мнението на учените, съвременните антидепресанти имат за цел да регулират невромедиаторите - биологично активни вещества, като серотонин и допамин, които отговарят за предаването на електрохимични импулси.

При това депресивното състояние и други психични проблеми често се нуждаят от по-сериозна намеса. Учените смятат, че на базата на органични съединения в гроздето може да се създаде ДНК ваксина, която ще се подбира въз основа на особености на човешкия организъм, предава БТА.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Особено след ферментация....
3
0
 
10
 
! Отговори
Евала Гоше преди 11 месеца
Добър ден, Синай:) Хората са казали преди 2000 години Във виното е истината.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-добри са ракиените и винините медикаменти от хубаво кехлибарено грозде.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Особено неговите производни!