Житейските уроци на Донатела Версаче

Какво има да сподели известната дизайнерка?
6 фев 2018 21:46, Криси Табачка
2
Житейските уроци на Донатела Версаче
Снимка: Reuters

Много преди съчетанието жена-шеф да се превърне в социалните мрежи в хаштаг, Донатела Версаче е безстрашен идол, вдъхновяващ поколения със своя пример.

Тя успя да задържи италианската модна къща и през най-тежките дни, поддържайки я на челни места в индустрията, поемайки я след трагичната смърт през 1997 година на своя брат – Джани Версаче.

По повод 40-ата юбилейна годишнина на марката, от Rizzoli издават нова книга, представяща хронологично личния и професионален живот на Донатела, стартирайки с ранните ѝ години като муза на бранда и стигайки до днес – управляващата фигура на Versace.

Макар монографията да е изпълнена със секси кадри на супермоделите от 90-те и рок звездите, заснети от обективите на световни фотографи като Ричард Аведон, Стивън Клайн и Брус Уебър, основният разказ е за живота на Донатела Версаче, който невинаги е бляскав.

Нейната история в крайна сметка е за триумфа над проблемите и бедите... със стил.

От Vogue канят Донатела Версаче да представи своите най-важни 7 урока за живота и ето кои са те:

1. "За да си водеща женска фигура се иска решителност"

"Като всяка жена аз се изправям пред съмнения коя съм и какво мога да постигна. Жените трябва да се доказват повече, отколкото мъжете, трябва да се борят, за да имат своя глас. Времената се промениха и нещата се подобриха за жените. Всички можем да бъдем всичко, което искаме да бъдем – аз съм артистичен директор, аз съм бизнес дама, аз съм майка, аз съм защитник на промяната, аз съм приятел. Мисля, че през 20-ти век това беше истина. Беше много по-трудно да си жена в модата, отколкото да си мъж.", споделя Донатела Версаче

2. "Отстоявай това, в което вярваш"

"Моята страст в живота е равнопоставеността. Versace винаги са били зад свободата и правото да бъдеш който си поискаш, независимо кой си и кого обичаш", разказва Донатела.

3. "Бъди готов да се развиваш, ако искаш да успееш"

"Всяка модна марка, както и всяка компания, трябва да се развие, за да успее. Нищо не може да остане същото в бизнеса и нищо не остава същото в модата. Versace е място на невероятно въодушевление и енергия. Това е модна къща, която има възможности, която се развива, която предизвиква сама себе си. Обичам работата си и обичам факта, че прекарвам времето си с някои от най-страхотните хора в цялата индустрия – екипът ми".

Кои са останалите четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата стояха по друг начин, когато беше жив брат й и той ръководише модната къща(безкрайно по-добре).
1
1
 
1
 
! Отговори
Мария преди 6 години
Криси Табачка кой ти плаща,за да пишеш глупости за Енрике Иглесиас?Вторият му концерт беше много добър и ти препоръчвам да изтриеш лъжливият си пост за него!