Тест предвижда изневярата и... развода

Снимките от сватбата показват колко ще издържи един брак
13 фев 2018 23:00,
26
Тест предвижда изневярата и... развода
Снимка: Pixabay

Психолози от университета във Флорида съставиха тест, който доста точно предсказва разводите и изневерите в едно семейство, пише сайтът "Лайф". Тестът предвижда дали ще има развод и дали ще си изневерят младоженците в близките 4 години.

В САЩ всяко второ семейство се разпада след втората година брак. За да разберат на какво се дължи тази тревожна статистика учените изследвали в продължение на 3,5 години колко са стабилни брачните връзки сред 300 млади семейства.

От проучването станало видно, че най-честата причина за разтрогването на отношенията се оказали изневерите. Учените показвали на двойките фотографии на привлекателни мъже и жени.

Оказало се, че тези от участниците, които по-дълго се вглеждали в снимките на непознати хора, по-често подавали молби за развод.

Вероятната причина за разпадането на браковете се определя по това как участниците в експеримента оценявали колко са симпатични непознатите лица от снимките.

Извод, който е направен, е, че колкото по-малко красиви изглеждали снимките на младоженците, толкова по-малко те си изневерявали. Реакциите на хората били спонтанни и те не винаги си давали сметка защо кръшкат.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари