Влюбен ли си или лъжеш! Скенер показва и доказва

Гаранцията за точността на метода е 97-99 процента
14 фев 2018 21:36, Надежда Йосифова
4
Влюбен ли си или лъжеш! Скенер показва и доказва
Снимка: Pixabay

В навечерието на 14 февруари се появи новината, че специален скенер ще показва влюбен ли си или лъжеш. Това съобщи Фред Нур - американски доктор, цитиран от в. "Дейли мирър".

Процедурата е неинвазивна и ще даде възможност на лекарите точно да преценят дали пациентът изпитва истинска любов. Тя ще отчита чрез магнитно-резонансна томография наличието на химичните елементи в мозъка, присъщи за влюбването.

Така наречените нонапептиди, съдържащи окситоцин и вазопресин, се произвеждат в забележителни количества, когато човек е истински влюбен. Неврологът обяснява още, че методът ще навлезе във Великобритания през следващото десетилетие. Засега се прилага само върху животни в лабораторна среда.

За разлика от детектора на лъжата и други съществуващи устройства, този скенер няма как да бъде заблуден и ще показва с точност между 97 и 99 %.

Първоначалното мнение на специалистите е, че две трети от хората, които ще се подлагат на процедурата, вероятно ще го правят за забавление или като романтичен жест. Останалите желаещи ще бъдат заможни хора, които биха желали да се предпазят от "златотърсачи" преди да сключат брак.

"Вече има неинвазивен тест, който измерва нивата на допамин в човешкия мозък. Резултатите излизат за два часа и той на практика е безболезнен и безобиден за изпълнение", обясни Нур, който подчерта, че технологиите за сканиране в медицината продължават да се развиват все повече.

Книгата "Истинска любов: Любов, обяснена от науката" ("True Love: Love Explained by Science") на специалиста ще излезе на британския пазар до края на седмицата.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
Тогава много хора ще се спасят !
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Представете си колко хора го играят влюбени.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така казваха и за детектора на лъжата, но освен, ако не е с точност от 99.99999 % (подобно на ДНК тест), то просто е опасно, да му се вярва.