Ирландия избра силата на Люк Скайуокър

Марк Хамил, изиграл героя от сагата, с ирландски корени
Обновена: 13 мар 2018 20:50 | 13 мар 2018 20:45, Надежда Йосифова
4
Ирландия избра силата на Люк Скайуокър
Снимка: Rеuters

На 17 март Международен почетен гост на фестивала за Деня на Свети Патрик в Дъблин ще бъде актьорът Марк Хамил, прочул се с ролята на Люк Скайуокър в космическата сага "Междузвездни войни".

66-годишният актьор ще наблюдава традиционния празничен парад от президентската трибуна, предаде БТА.

А изборът му да бъде почетен гост не е случаен. Той има специална връзка с Ирландия - прабаба му е родена в Килкени, така че корените му са от там. Актьорът неведнъж е засвидетелствал обичта си към страната и е свързан с нея и чрез "Междузвездни войни".

Сцените от седмия и осмия епизод на острова, обитаван от персонажа му Люк Скайуокър, са заснети на Скелиг Майкъл, Ирландия.

"Няколко години обмисляхме ролята на Международен почетен гост на фестивала за Свети Патрик. Съществуват редица примери за ирландци в родината и извън нея, постигнали глобален успех в сферата си на изява.

Много от тях имат специална връзка с Ирландия и ние искаме да им отдадем заслужено признание. Марк Хамил е свързан със страната чрез семейната си история и сагата "Междузвездни войни", като е направил много за филмовата ни индустрия.

За нас е чест отново да го посрещнем "у дома", за да отбележим заедно националния ни празник и Деня на Свети Патрик", казва директорът на фестивала Сюзан Кърби.

Според Киара Съгрю, която е от Националната туристическа агенция на Ирландия, силата наистина ще бъде с тях на 17 март - култова реплика от космическата сага.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 месеца
Прабаба му е родена в Павликени?
1
12
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 8 месеца
И моя в гащите избра силата на Люк Скайуокър и се насочи към левия крачол.