Научните факти, които вещаят развод

До какви изводи са стигнали учените? Вижте
Обновена: 20 мар 2018 22:11 | 20 мар 2018 21:11, Теодора Драгоева
2
Научните факти, които вещаят развод
Източник: pexels.com

Учените, които се занимават със социология, обаче имат някои категорични виждания по темата. Те твърдят, че съпружеските двойки, които стигат до развод, имат някои сходни характеристики, с които може да се опише връзката им.

Ето и повече за това кои са факторите, които предсказват бъдещ развод.

1. Брак в тийнейджърска възраст или след 32-годишна възраст

По принцип е добре да сключите брак, когато се чувствате готови за това или когато сте убедени, че сте открили правилния човек, с когото мислите, че можете да прекарате целия си живот. Но според доста проучвания, двойките, които се женят в тийнейджърските си години и тези, които встъпват в брак в средата на 30-те си години, са изложени на по-голям риск от развод, отколкото двойките, които се вричат във вечна вярност в края на 20-те и началото на 30-те си години.

Според изследване, ръководено от Николас Волфънг, професор от университета в Юта, при сключване на брак след 32-годишна възраст, шансовете да се стигне до развод се увеличават с около 5% всяка следваща година (на 33, 34, 35 и т. н.). Вероятна причина за това е, че в тази зряла възраст всеки един от съпрузите е вече оформена личност и не е много склонен към компромиси.

2. Ако съпругът не работи на пълен работен ден

В изследване на Харвард от 2016 г., се твърди, че финансовите средства на двойката не засягат шансовете за развод толкова много, колкото справедливото разделение на труда. Ако в една двойка мъжът не работи на пълен работен ден (или изобщо не работи), докато жената се труди по осем часа на ден, то това натяга отношенията в семейството и шансът за развод е с 3,3% по-голям, отколкото при двойките, в които съпругът си има постоянна работа. Изследователите стигат до заключението, че стереотипът за мъжете, издържани от жена си, все още е много крехък и може да засегне брачната стабилност.

Останалите четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ученисъпрузиразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е много простичка и без 13 г. анализи на 1 млн. души. а тя е, че рогясълият като се усети, развода е почти на 100% гарантиран.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тотални глупости