Зодиите, които помагат на всички, но не и на себе си

Да сте добър и мил човек не е лошо нещо, напротив, но...
26 мар 2018 22:44, Анна Дантева
20
Зодиите, които помагат на всички, но не и на себе си
Източник: Pexels.com

Да сте добър и мил човек не е лошо нещо, напротив – обикновено се смята за качество. Но не и в случаите, когато сте толкова добри с останалите, че им позволявате да се възползват от вас. В тези случаи вредите на себе си и това вече е проблем.

Ако сте добри, просто защото не можете да отказвате, тогава има риск да оставите самоотвержеността си да се превърне в горчивина и ярост.

Зодиакалният знак формира личността по много начини и това позволява на астролозите да определят поведението, предпочитанията и дори темперамента на отделните зодии.

Ето и кои са зодиите, които са склонни да бъдат прекалено добри, с което са полезни на всички останали, но не и на себе си.

Рак

Те винаги са насреща, когато някой има нужда от помощта им. Докато представителите на тази зодия са склонни да таят проблемите си вътре в себе си, всички останали се чувстват свободни да хвърлят своята драма, тревога и емоции върху тях.

Проблемът е, че те се радват да бъдат на разположение на другите, въпреки че има моменти, когато изглежда, че графикът им е запълнен с време за хора, но не и за тях самите.

За родените под този знак е много важно да отделят време за собственото си емоционално състояние. Дори това да означава да са по-малко отзивчиви към нуждите на останалите. 

Кои са останалите зодии четете на Tialoto.bg


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
ТИТО преди 8 месеца
Да. Добротата е качество на характера. И все пак - никой не е само добър или само лош. В един момент можеш да си добър, в друг - лош. Зависи от ситуацията и хората, които правят тази ситуация. Освен това не винаги това, което за теб е добро, е добро и за човека, за който го правиш. Мисля, че е по-важно да се научим да казваме НЕ, отколкото ДА. Колкото до ДОБРИТЕ ЗОДИИ... Рак, по-скоро са сълзливи, отколкото добри. А сълзите могат да бъдат както добри, така и манипулативни😀...
18
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
Какъв добър и мил човек ние сме в България скоро оглеждалили сте се, българина е злобен по ПРИРОДА.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Често умните хора не могат да преценят сложността във взаимоотношенията си в любовта. Също така, че маса хора ги използват. Голямата им интилигентност им пречи да направят реален разбор за нещата, която да им даде ясна представа за хората, какво точно искат от тях!
16
1
 
5
 
! Отговори
нормални сме преди 8 месеца
това не ни пречи да ставаме все по-добри умни живи и здрави хм
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това си е чисто използване. С твоя акъл се реализират големи печалби. Обикновено хората, които имат "ум" нямат пари. Но ги купуват хора с много пари.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно добро и приятно отношение към хората, предразполага, добро и благоприятно отношение към теб.В злокобното сиво ежедневие всеки има нужда от помощ или съвет от близък човек или проверен приятел. Принципите са 3.Помагаш само на онези, които имат нужда от теб, т. е тези които ти искат помощ. На хора, които заслужават. На хора, които оценяват, твоята помощ. Рискуваш с твоя ум.. Идея хора с милиони да те канят на чаша топло кафе за да завъртиш парите им. В край на крайщата ума ти струва пари.
13
5
 
2
 
! Отговори
....... преди 8 месеца
zavisi ot vuzpitanieto i gotovnostta na otdelnia 4ovek da dade dobro .
12
1
 
8
 
! Отговори
добри хора преди 8 месеца
помагането е добро не зло правете добро за да се продължат дните ви
11
1
 
4
 
! Отговори
Отношение добро хм преди 8 месеца
когато имаме правилни отношения към хората също си помагаме
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е истинската помощ!!!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да помагаш на другите и да не очакваш нищо взамяна!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Иска ти се да паднеш, да станеш, да се откажеш да и крещи. Но когато започнеш да береш плодовете на къртовски си труд. Изпълнен с какви ли не емоции,усещаш удовлетворение то от добрата работа, която си свършил. И изпитваш неописуемо удовлетворение за съвършеното. И с чиста съвет би си поставил оценка 10.Какво ще кажете за собствената си самооценка.?Удовлетворява ви! Нали!?? Зависи колко високо си поставяте летвата. Високите цели търпят много предизвикателства, така да ги наречем!!!
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да премахнем негативните мисли и емоции! Да се отърсиш и да продължиш. Не хората ви ползват, вие позволяват да бъдете използвани. Не си поставяте границата! Стоп! Дотук! Оттам нататък е нездравословно! Задържането на негативни емоции е личен избор,който вреди единствено и само на собственото ви тяло и излъчване. Това че помагаш на някой е защото ти го искаш, а не че някой се е възползвал от вас.Когато "Сееш," следва "жътва" след това идва брането на плодовете! По време на "жътва" е дълъг пътя!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Неприятно е да се чувстваш, като използван презарватив! Но всеки си има дни..., И дни!
Aко сте обидени на някого го правите значим, ако пък му простите го правите излишен. Тази източна мъдрост показва колко безсмислено е това чувство, но то не е никак лесно за преодоляване. От гледна точка на холистичната медицина пси-енергията, която се завихря покрай това емоционално състояние може да стане причина за много опасни болести, депресивни състояния, дори онкологични. За това задържането на обидата у нас е е като да сложим похлупак върху развалена манджа. Тя няма да стане свежа. Има само един нач
5
3
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 8 месеца
Има разлика да си човечен и да си използван.
Хората се научиха да използват човечните.
Тенева да се научиш да отсяваш на кого да помагаш
4
3
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 8 месеца
Много странно звучи!
Хем не си чел/а и пак налагаш глупаво мнение
3
3
 
15
 
! Отговори
ТОТО преди 8 месеца
В днешно време да си добър и състрадателен човек явно е много осъдително, по-добре е явно да мачкаш като валяк всичко наред, иначе излизаш глупав и мекушав...
2
13
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
И Овенът.
1
16
 
5
 
! Отговори
1лъв преди 8 месеца
Без да съм чел статията, трябва 1-ви да бъде ЛЪВ'ът... /колкото и странно да изглежда/...