Маникюрът – красив, но и носи риск от рак!

Нагряването с UV лъчи може да отключи карцином на кожата
29 мар 2018 21:33,
0
Маникюрът – красив, но и носи риск от рак!
Снимка: Pixabay

Лампите, с които се изпича лака върху ноктите, могат да причинят рак на кожата. Заключението е на общопрактикуващия лекар Брад Маккей от Австралия, пише в. "Дейли мейл".

Докторът подчертава, че сериозният здравословен проблем може да се отключи при твърде чести посещения при маникюрист и ползване на технологията с лампа с UV светлина. Вероятно рискът идва от прекаленото ултравиолетово облъчване на пръстите.

Според Маккей "доста малко" вероятно е да се стигне до тази страшна болест, ако ръцете са изложени например само пет минути, но не така е при продължителност от 30 минути.

При ежеседмично посещение в козметичния салон, за да разкрасите пръстите на ръцете и краката си, рискувате след време да се сблъскате с диагнозата, до която, според доктора, се стига с натрупване и по-дълъг престой на UV светлината.

"Отървахме се от солариумите в Австралия, защото знаехме, че те увеличават неимоверно риска от рак. Но още имаме UV уреди", заяви специалистът.

Въпросните уреди са в частност лампите за гел лак. Има ги във всеки салон за маникюр. Проблемът идва от това, че на пазара има голямо предлагане на тези уреди и е трудно клиентите, които ги купуват да изберат лампа за изпичане на гел лак, която не е менте.

Правилно и здравословно решение е преди да си разкрасим ноктите в козметичния салон, да нанасяме слънцезащитен крем върху ръцете си.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари