Топ 10 на най-забавните градове в света

Жителите им са и приятелски настроени
28 апр 2018 18:19,
8
Топ 10 на най-забавните градове в света
Източник: pexels.com

Наскоро се проведе мащабно проучване сред 15 хиляди души в 32 страни по света. Данните му показват кои от тях са най-вълнуващи и забавни за 2018 г. 

Проучването, което е дело на гръцката компания Tapestry Research, задава въпроси на жителите за различни аспекти за живота в града. 

Градовете са класирани в различни категории, включително храна, напитки, култура, удобства, щастие и качеството на живот, като цяло. 

Установяват се също така ключовите фактори, които са причината жителите да смятат своя град за вълнуващ – от това колко често се хранят навън и колко с мястото, на което живеят. 

Ще ви представим 10-те най-достъпни, приятелски и забавни градове в света. 

10. Барселона

Жителите на Барселона посещават културни мероприятия средно 71 пъти годишно. Преди тях по-напред в този показател са единствено мексиканците. В испанския град се намират и някои от най-изискваните ресторанти в света.

9. Филаделфия

Като цяло, според жителите на Филаделфия това е най-достъпният град в света, както и един от най-приятните за живеене. При тях също времето за придвижване до работното място е и най-кратко - само 24 минути. 

8. Лисабон

Живеещите в този град много често се хранят навън, прекарват време със семействата си и също така казват, че е лесно да се създадат приятелства и да се намери любовта. Средната жена за нощувка там е само $ 46.

7. Манчестър

Жителите на английския град може да са известни с консумацията си на алкохол, но те могат да общуват също толкова успешно и на чаша чай. 

6. Мадрид

Това е един от най-добрите градове, що се отнася до културни събития. Ресторантите в Мадрид също са пълни, тъй като хората там се хранят навън изключително често.

Кои се нареждат на първите 5 места четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До предния - Пич, никой не внушава нищо. По-скоро ти казват, да се хванеш и да изкараш по седмица-две във всеки град. Пробвай, приятно е.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, *** първо в Барселона, пък тогава я сравнявай с Пловдив!
5
1
 
9
 
! Отговори
россия преди 5 години
аз ще кажа че пловдив е прекрасен град не съм пловдивчанин градът е спокоен вечерните разходки не са повече от 50 лв и съвършено съм спокоен в пловдив от колкото в софия.г-жо анна пишете за българия за прелестите на нашата родина за красивите ни села вие пишете и внушвате българина да напусне бг да иде в тези градове да живей.или това вас не ви интересува вие си гледате да получавате стимул
4
1
 
6
 
! Отговори
Бил съм там преди 5 години
Филаделфия и Чикаго в тази класация?Ха ха, а иначе за Ню Йорк съм съгласен.
3
1
 
6
 
! Отговори
цЕник преди 5 години
Значи за нощувка Анна Дантева там ще е максимум 10$, защото е доста под средната.
2
0
 
17
 
! Отговори
Мистър Х преди 5 години
Средната жена за нощувка там е само $ 46.Хаха много евтини тия жени там :D
1
0
 
27
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ЦИТАТ от статията:ЛИСАБОН- "Средната жена за нощувка там е само 46 долара"Не разбрах, какво е "средна" жена? Иначе, цената е нормална :)