Помощ, шефът е психопат: Как да си помогнете?

Стратегически стъпки да запазите психиката си
30 апр 2018 17:30, Теодора Драгоева
12
Помощ, шефът е психопат: Как да си помогнете?
Източник: Pexels.com

Повечето хора смятат, че образът на психопат се припокрива само с този на сериен убиец. Е, не всички психопати са убийци. Всъщност, изследванията през последните две десетилетия разкриват, че някои психопати са успешни професионалисти в различни сфери.

За съжаление има шанс да ви се наложи да работите за психопат или с такъв. Ако имате колега, който ви действа зле на психиката, арогантен е, лъже, действа неразумно и т. н., това може да навреди на вашата собствена кариера, ако не внимавате.

Преди всичко трябва да се научите да разпознавате психопатите в службата си, за да се научите да се справяте с тях. Тези психопати, за които говорим не изпитват угризения, нямат съвест, склонни са да експлоатират хората, с които работят, да ги обвиняват за своите грешки или казано с други думи те са вредни за колегите и подчинените си, иначе за тях са си полезни. Според изследванията около 3% от бизнес лидерите в света са психопати. Изследователите подозират, че техните характеристики и поведение им дават някои предимства в конкурентната среда.

Например, те са доста очарователни, самостоятелни са, вярват в убежденията си, смятат се за много способни и компетентни. Те също са добри в манипулирането на хората и знаят как да използват вината и ласкателството, за да получат това, което искат.

Ето и 4 начина да се справите с психопата в службата си, без значение дали това е вашият шеф, или колегата ви – съсед по бюро:

1. Дръжте емоциите си под контрол

Независимо колко разочаровани или разстроени се чувствате, пазете емоциите си под контрол. Вашата загуба на хладнокръвие ще даде на психопата повече власт над ситуацията, тъй като той ще види, че може да манипулира емоциите ви. Демонстрирайте спокойно поведение без значение какво се случва.

Останалите съвети може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
MNENIE преди 5 години
Коментарите под мен са свързани с комплексирани хора назначени на Заплата .
8
1
 
3
 
! Отговори
Три варианта преди 5 години
1. Възможно ли е да заемете неговото място? Това е най-доброто решение на проблема ви.2. Ако не е възможно да заемете мястото му, ще можете ли да съдействате на някой друг да направи това? Съдействайте, но само ако имате доверие на този човек!3. Ако не е възможно да направите нито първото, нито второто, намерете си друга работа. после измислете начин да си го върнете тъпкано на онзи, който ви е късал нервите, само защото бил психопат. Винаги се намират най-разнообразни начини!Успех!
7
1
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
И аз имах един такъв болен мозък.. В крайна сметка периодично разрушаваше екипа.. Накрая се демотивирах до такава степен, че просто се махнах. Работи има, който търси - ще намери.. Поне в София де..
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изходът е заявление за напускане! Има достатъчно психопати и можем спокойно да ги сменяме!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз работих с един такъв ...на почти 40 години правил секс с една жена през живота си преди 13-14 години ...Пълен с злоба с комплекси ,заядлив Учил нещо ,ама не могъл да завърши ....Кариерата му беше шофьор на пица ....Ужас
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Струва ми се , че и в НС ИМА НЯКОЙ ПСИХОПАТИ.Знаят че СМЕ В НАТО, ЗНАЯТ ЧЕ ЧАСТНИЦИТЕ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО СА СМАЗАНИ ОТ АРЕНДАТОРИТЕ. ЗНАЯТ ЧЕ НАРОДА ОБИЧА ? - ТОТЕ СЕ БУТАТ ПО АЗИЯ И ПРАВЯТ МОСТОВЕ КЪМ РУСИЯ.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7 години търпях такъв. Колкото и здрави нерви да имаш, на моменти ти пада пердето.
2
2
 
3
 
! Отговори
земеделец преди 5 години
В загуба съм - 23209лв от ЗЕМЕДЕЛИЕ. данъчния шеф е психопат. Използва служ. си положение. Не ми приема декларацията докато нея преработя/ било прието от НС САМО 60% ЗАГУБА /да излеза на + и да внеса данък поне 1лв.КАК ДА СЕ ОПРАВЯ/ НЯМА СУБСИДИИ ЗА МЕН НИТО ОТ БГ НИТО ОТ ЕС.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха в бг са всички оплачи се на арменския поп