Стереотипите, които рушат една връзка

За кои ситуации трябва да сте подготвени? Вижте!
6 май 2018 21:30, Екип на Tialoto.bg
5
Стереотипите, които рушат една връзка
Източник: pexels.com

Изграждането на връзка не е лесно, всеки от нас гледа на живота от позицията на своя житейски опит. Лайфкоучът Джон Ким споделя седемте стереотипа, които според него пречат за постигане на хармония в отношенията.

Без доверие няма здрави отношения. Но множество стереотипи наложени ни от обществото, ни принуждават да се съмняваме в искреността на партньора и да тълкуваме погрешно поведението му.

1. Партньорът не отговаря дълго време – това означава, че нещо не е наред в отношенията

Ако не ни отговори на съобщенията в рамките на няколко минути, започваме да търсим песимистично обяснение. Припомняме си, че не го е правил вчера или преди една седмица, започват обвинения в безсърдечие. И след това се оказва, че истината е друга – партньорът е в среща, шофира или е забравил телефона си у дома. Опитайте се да не правите преждевременни изводи. Кажете си, че мълчанието има причини, както и че трябва да научите повече за тях, но по-късно.

2. Той не се опитва да ме целуне на първата среща, значи не му харесвам

Обясненията могат да бъдат различни – вие сте на многолюдно място, той е в очакване на подходящия момент, или се страхува от ваша нежелана реакция, тъй като не е сигурен в реципрочността на чувствата. Или пък смята, че целувката на първа среща е лош подход.

3. Той не показва чувствата си публично, значи се срамува от мен

Някои са така възпитани и тук влияние оказва семейната среда. Има хора, които обичат целувките, прегръдките, за други – те са неприемливи на публично място. Опитайте се да осъзнаете, че не всички хора са като вас и няма да го приемате обидно.

Кои са останалите четете на Tialoto.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отказа е..., правил е секс вчера или сутринта. Вие решават какво и как да постъпите.
Явно ви слага роги!
Освен да седнете на бара сама и да им измислите имена... много е тежка тази емоционална и психическа болка изневярата. Особено ако сте вярвали на този мъж и той в един момент разбива очакванията ви вие изпадате в ужас само вие знаете какъв какъвто той не може да си представи.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Множене се деца!
бъдещето ви зове!
2
1
 
11
 
! Отговори
И още преди 10 месеца
Не ви представя на родителите си. - Все още не гледа сериозно на вашите отношения или пък е решил(а), че връзката с вас е неангажираща и без бъдеще

Не изтъква пред други хора и особено в по-големи компании от ваши приятели, че вие сте неговото момиче (или, че вие сте нейното момче). - Значи не държи да покаже на евентуални съперници, че сте обвързан(и) ще се бори за вас; също така, няма нищо против да осъществи някоя нова закачка дори във ваше присъствие и затова иска да изглежда неангажиран(а)
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Четете си вие на тялото, няма нужда да проботвате сайт, след като съм ви отворил ваша статия! В случая вие за какво сте?