Замразете излишните килограми с ледена терапия

Как да си направите ледена терапия у дома? Вижте!
12 май 2018 13:55, Екип на Tialoto.bg
7
Замразете излишните килограми с ледена терапия
Източник: Istock

Много от вас са чували различни методи за отслабване, включващи гореща йога, сауна и други методи за затопляне на тялото. През последните няколко години обаче стана много модерно и "изстудяването" на тялото. Една от силно рекламираните процедури, в която доста експерти се кълнат е криолиполизата, която действа като замразява мастни клетки в конкретни райони на тялото и след това самият организъм ги изхвърля.

Тя е скъпо удоволствие, но това не трябва ви отказва от идеята да замразите излишните мазнини. Можете да направите алтернативна "терапия" и у дома! Какво представлява терапията с лед? Това е изстудяване на части от тялото – най-често бедра, корем, бричове, в резултат на което мазнините в тези зони намаляват, кожата става по-стегната и се засилва циркулацията на кръвта в съответния район. Комбинирана с упражнения и разумен хранителен режим, тази терапия може да бъде много ефективна.

Техниката се ражда в Мексико около 2000 година и е съпроводена от масаж. Как да си направите ледена терапия у дома? Лесно е! Единственото правило е никога да не слагате лед директно върху кожата. Завийте няколко купчета в памучен плат и докосвайте съответното място, докато се разтопят. Досега няма регистрирани странични ефекти, а лекарите се кълнат, че кожата и нервните окончания няма как да бъдат наранени. Дори да усетите леко изтръпване на третираното място, то ще изчезне след няколко часа или ден.

На пазара има различни продукти с охлаждащ ефект, които действат на сходен принцип, но изстудяването е в много по-лека степен и те разчитат на горенето на калории, за затопляне на съответното място – т.е мастните клетки не замръзват. Ето какво може да си забъркате у дома и да помогнете на тялото си да загуби целулита и един-два размера:

Съставки:

2-3 супени лъжици хвощ

Няколко листа от розмарин

3 супени лъжици кафе

Малко бръшлян

Зелен чай ½ литър вода

Смесете всички съставки във вряща вода и оставете за 15 минути. След това изчакайте да се охлади сместа до стайна температура. Поставете в тава и замразете. Не поставяйте леда директно върху кожата си, увийте го в кърпа. 

Още интересни новини четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте,пийте и се веселите.С или без бицаги или с готини дупета и плочки пак ще напълните трапът някой ден.Кво си мислите?Ако някой реши да ви убие вашите мускули ще спрат куршумите?Пхах
6
1
 
1
 
! Отговори
Galinski преди 5 години
Studen dush ili pluvane pomagat mnogo.. qdene I na hladna hrana.. zashtoto organizma gori kalorii za da vdigne temperaturata
5
0
 
6
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Живея в Щатите. Не сме в първа младост. Жена ми се записа за това след като й продъниха ушите с реклами. Цена- $4500 за мисля 12 сеанса общо. Ефекта беше нула. Само споделям.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко грубичко звучи, но в концлагерите не е имало дебели и причината е - глад и работа. Има единици ендокринни заболявания при които е по-трудно, но това е основата. Повече движение и по-малко хранене.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ми то за това всички сте плондери
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си броя калориите... че аз до толкова не умея да броя
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези глупости. Започмете да си броите калориите. Това с този лед са пълни глупости.