Танците на Джако чупят кости – буквално!

Без специални обувки и подготовка движенията са опасни
23 май 2018 15:30, Надежда Йосифова
7
Танците на Джако чупят кости – буквално!
Снимка: Rеuters

Оказва се, че копирането на движенията от танците на Майкъл Джексън могат да имат сериозни последствия върху човешкото тяло, съобщи Лента. Индийски неврохирурзи предупреждават феновете на Краля на попмузиката, че в опит да повторят танците може да се осакатят завинаги.

Учените изследвали хореографията на Майкъл Джексън от гледна точка на натоварването върху органи и части на тялото и стигнали до извода, че води до сериозни травми, много, от които неизлечими.

Движенията от танците към песента "Smooth Criminal" например, буквално са в състояние да потрошат гръбначния стълб на човек, ако не са изпълнени със специални обувки и подготовка.

Явно Джако и танцьорите от неговата трупа са притежавали изключително крепко здраве и издръжливост, за сложните трикове на сцената, с които смайват, дори са носили специални обувки и скрити опори.

Като доказателство за своята теза, учените привеждат данни за натоварването върху костите при наклон от 25 и 30 градуса, а Майкъл Джексън и неговата група са изпълнявали движенията под наклон 45 градуса.

(БТА)
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
.,., преди 4 месеца
mmdaaa...
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За разлика от Мадона М. Джаксън можеше да пее великолепно още от малък. Jackson 5
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие сте друго поколение.
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Джако и Мадона са по-скоро комерсиални звезди, които се появиха в точния момент на пълно освобождаване на музикалния пазар, авторски права, телевизионни права и т.н. Логично, за няколко години станаха милиардери. Сега, друго си е Елвис Пресли или Бийтълс.
2
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жаку, жаку! Прехвалена звезда, също като баба Мадона!
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Невероятно добър танцьор, но като певец не ми допада