Хората масово ще започнат да се женят за… роботи

Човекоподобните машини обаче ще бъдат смятани за "хора второ качество"
26 май 2018 13:32, Елка Василева
40
Хората масово ще започнат да се женят за… роботи
Роботът София. Снимка: архив, Reuters

Дейвид Хенсън, създателят на един от най-разпознаваемите роботи-андроиди София, предрича, че в скоро време хората ще започнат масово да се женят за роботи, пише сайтът Лайф.

"Епидемията" от подобни бракове най-вероятно ще се разрази още в средата на нашето столетие.

Развитието на невронните мрежи ще доведе до това, че още към 2029 година интелектът на роботите ще се развие дотолкова, че да е съпоставим с този на младенец. Към 2031 година Хенсън предрича, че чрез самообучение изкуственият интелект ще еволюира до нивото на човешкия.

Растящите социализация и обучаемост на роботите по образ и подобие на човека към 2045 година може да доведе до вълна на бракове между хора и електронните машини. Тези брачни съюзи няма да се считат за пълноценни, тъй като човекоподобните роботи ще бъдат считани за "хора второ качество".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: хорароботи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са бляновете на управляващата каста от техно-сектанти и трансхуманисти. Човек трябва да е сляп, за да не е разбрал, че в матрицата им вирус и той се нарича масонство. Масонските орди превзеха властта в Америка след като убиха Кенеди, и подмениха киноизкуството и музиката в пропаганда и промивка на мозъци. Никой няма да се ожени за вашия скапан робот, освен ако не ни заставите насила.Това не е нито модерно, нито "бъдещето". Това са болни мечти на болни хора.Спрете да гледате холивудски филми
9
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През осемдесетте години, единственото нещо, което бе разрешено на работническата класа да чете, бе списание паралели. Още тогава постоянно пишеха как най-късно до 2010 година, автомобили няма да има, всички ще щъкат със совалки, роботите ще са навсякъде, а земята ще се превърне в пустиня. Ще се ходи на кафе до Марс. А хуманоиди ще тероризират хората. Та такива ми ти работи.
8
2
 
17
 
! Отговори
кой ви плаща? преди 5 години
от сега ли ни програмирате с тези простотиии ?то не бяха ***, не бяха зоофили, сега роботи, накрая и статии за секс с умрели ли ще четем ?
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това от какъв зор?А с раждаемостта и човешката популация какво ще правите? Като изчезнат хората , кой ще прави роботи и чий ще са ви )))Сами ще се затриете, не е лесно да си т***п.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АрхитектТова е като Вещицата от запад от "Магьосника от Оз", държи се на една кофа вода и дава на късо))
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как това се различава от прогнозите на врачките от маалата?Защо на едното му казвате наука , а на другото шарлатанство и измама?Подзаглавието е пълен нонсенс, хем машини, хем хора...Не можете да научите машината да бъде човек, но обратното можете... и да бъдеш човек е най-трудното нещо на света, дори и за хората.Чао и умната, ако не, преди беше русата, а сега ?)))
4
0
 
8
 
! Отговори
Blade Runner преди 5 години
Блейд Рънър
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спестявам яко за първите бройки. Да вършат домакинската работа без после да изискват 1001 неща, да са винаги готови за секс, да гледаме децата заедно. Да не се държат все едно, ако не са те си загубен като днешните кариеристки. Дано по-бързо ги пускат на пазара. Плащаш еднократно и оставам доволен за цял живот. Моля, създайте ги без резки промени в настроението и истеричните изблици. Амин!
2
2
 
25
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
Идеално, ама защо чак пък да се женят. Вземи си го робота, той ще върши всичката кофти домакинска работа в къщи. А ще става и за кеск, ако жената не е в настроение
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, аз дори ще се взема два робота и ще си прaвим шведска тройка, разрешено ли ще бъде многоженството и гей-браковете между роботите и хората ?