Хората масово ще започнат да се женят за… роботи

Човекоподобните машини обаче ще бъдат смятани за "хора второ качество"
26 май 2018 13:32, Елка Василева
40
Хората масово ще започнат да се женят за… роботи
Роботът София. Снимка: архив, Reuters

Дейвид Хенсън, създателят на един от най-разпознаваемите роботи-андроиди София, предрича, че в скоро време хората ще започнат масово да се женят за роботи, пише сайтът Лайф.

"Епидемията" от подобни бракове най-вероятно ще се разрази още в средата на нашето столетие.

Развитието на невронните мрежи ще доведе до това, че още към 2029 година интелектът на роботите ще се развие дотолкова, че да е съпоставим с този на младенец. Към 2031 година Хенсън предрича, че чрез самообучение изкуственият интелект ще еволюира до нивото на човешкия.

Растящите социализация и обучаемост на роботите по образ и подобие на човека към 2045 година може да доведе до вълна на бракове между хора и електронните машини. Тези брачни съюзи няма да се считат за пълноценни, тъй като човекоподобните роботи ще бъдат считани за "хора второ качество".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: хорароботи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е вероятно това. Те не останаха свестни жени - всичките феминистки се пишат и все гледат да прецакат някого. Как да се ожениш за нея, като знаеш, че в един момент така ща прецака, че не можеш се оправиш до края на живота си.
28
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
ало, редакциqта, че койдебил се жени за йотова и oнаq кифла от силиконовата долина? за борисов знаем. той е културтрегера, на който мускул всички се подмазват и за него триqт мнениq, *** парада на суетата сте!
27
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
cигането на цветанов съгласни ли са с тази визиq на евреите? щото кой ще краде от нас, нормалните?
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще му скъсам хардуеря на роботя !
25
4
 
2
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
Звучи страхотно. Робота ще прави всичко което поискаш и когато поискаш, ат и нищо - освен да му зареждаш батерийте.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че защо им е да се женят за него ,като могат да го притежават,жененето може да се случи едва след като признаят робота за същество равно на човека и със съответните права и свободи,само да не се случи обратното-роботите да започнат да правят хора,хаха,ама пък за кво са им
23
3
 
4
 
! Отговори
И още нещо преди 5 години
Разработват се нови модификации с опция зачатие.Бебето излиза след около 47 мин и щяло да е аеронно попокритие ама нямало да е много скоро - първо янките да си построели бензиностанцията на Луната..
22
1
 
4
 
! Отговори
пецата преди 5 години
тез пък другите, на какви наркотици сте в редакцията
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, защото не си признаваме един на друг човешката индивидуалност, така че на "хомо сапиенс?"ще му е по-удобно да "общува" с роботи.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Както във всяка технологи, ще има и бъгове
19
3
 
13
 
! Отговори
Опасни са! преди 5 години
Като електронна цигара - кофти батерия,мушнеш и го,нещо светне,гръмне и? Кво правим нататък?!
18
4
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
но всяко логично мислене показва че би трябвало да стане нещо такова или ядрена война.Уважаеми, казва се ТРАНСФОРМАЦИЯ, (преход от един цивилизационнен вид към друг). И в това няма нищо неестествено, просто колело на времето!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами,че то и сега има "хора",които се женят за роботи - я колко свят е превърнат в зомбита роботи,които даже се и женят помежду си!Това въобще не е новина!Толкова е просто - медиите подхващат някаква "тема",уж случайно(а напълно преднамерено),след това правят "социологични проучвания",изказват се мастити манипулатори(само такива,други не) и от планктона,омесен в този бульон),вече се осъществило "предвиденото".Така е и сега!При толкова немислещ планктон,просто е!!!..И лесно!
16
16
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Първи в браковете с роботи ще са...руските колхозници. Те си падат по надуваеми кукли и всичко изкуствено. За тях, любовта няма граници в буквалният смисъл. Роботът няма да ти крещи и бие след като си се прибрал мъртво пиян, а ще припърхва с клепачи съблазнително и ще му врътне такъФ секс, че казачока ще изпадне в множествен оргазъм. Какво по-хубаво от това за каскетите?
15
10
 
4
 
! Отговори
бъдеще преди 5 години
Земятя и в момента е пренаселена, въпрос на време множенето да се постави под контрол.Макс по едно на двойка, ако нямаш деца ползвваш привилегии, мкато безплатен робот да речем.Знам че звучи като фантастичен филм, но всяко логично мислене показва че би трябвало да стане нещо такова или ядрена война.
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и сега половината жени са силикон-робот и не снасят нищо.
13
1
 
16
 
! Отговори
роботът ще ражда ли? преди 5 години
Роботът ясно ще мие,чисти готви,ама нали няма да му имплантират и яйцеклетки да се множи? Че на 10 малки роботчета НЕ ми се дават пари за Роботни Социални помощи.Сигурно ще измислят роботи *** и вегани, да си си правят и те гей робото-паради. Веганските роботи ще ги смазват само с растителни масла щадящи природата. Съветвам в България да не внасяте роботи,че ще идат за Скрап.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и всички ли ще имат такъв налудничав вид на подпийнала кръчмарка?
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ще ги броят за българи. ;)