Руски космонавти играха футбол на МКС

Ще използват топката на първия мач на Световното
1 юни 2018 08:06, Елка Василева
11
Руски космонавти играха футбол на МКС
Снимка: архив, Reuters

Руските космонавти Антон Шкаплеров и Олег Артемиев играха футболен мач на Международната космическа станция /МКС/ с топка "Телстар 18", която се очаква да бъде използвана на световното първенство по футбол, съобщи ТАСС.

Топката беше донесена от Артемиев с кораба "Съюз МС-08" на 24 март.
"Командирът на експедицията МКС-55 Антон Шкаплеров и бордовият инженер Олег Артемиев направиха футболна тренировка на МКС.

Специално за това беше доставена официалната топка на световното първенство по футбол "Телстар 18", за която се планира да бъде върната на Земята заедно с екипажа на пилотирания космически кораб "Съюз МС-07" на 3 юни", заявиха от Роскосмос.

Мачът беше организиран в японския модул "Кибо". В условията на безтегловност космонавтите се опитаха да си вкарват голове в импровизирани врати. Едната от тях беше квадратният вход към американския модул "Хармония".

Резултатите от мача не се съобщават.

Топката ще бъде използвана на първия мач от световното първенство по футбол.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
7 преди 5 години
Това че земята е плоска е вярно и доказано по дискавъри гледах за 5 стари снимки който на тях е изобразена вдлъбната на вътре гигантска скала е това се оказа земята правиха тестове на тези снимки и бяха автентични така че се замислете дали земята е кръгла или парче земя
9
1
 
1
 
! Отговори
7 преди 5 години
Идеята е доста глупава ако повредите нещо
8
3
 
3
 
! Отговори
До Землянин преди 5 години
Човече, може да имаш батювата мечта да ни пратиш в открития Космос, но това нямя как да стане. Освен, че Земята си е плоска, над нея има капак наречен небесна твърд. Над него има вода, а под Земята също има вода. Можеш да провериш тези неща в нета. Иначе си голям землянин! Виж OUR FLAT DOMED CLOSED SYSTEM EXPLAINED на адрес https://youtube/watch?time_continue=218&v=-RIBO7VB0VE и не се опитвай да бъдеш остроумен !
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интерсно. Оствяш топката във въдуха, не на пода а по-средата на стаята и биеш дузпа със задна ножица.....
6
7
 
2
 
! Отговори
Орел преди 5 години
Жалкото в цялата ситуация ,че почти всички държави на планетата участват в измамата за космоса ! Като оня клоун дето беше спонсориран от РЕД БУЛ и скочи над НЮ МЕКСИКО а го изкараха ,че скачал от космоса ! Като ония продажници от АПОЛО мисиите за които има видеа необработените версии където си личи ,че никой не е стъпвал на Луната и всичко е заснето в студиа в Холивуд с подкрепата на Кубрик , Дисни и хора от службите! Ако не си неук и *** имаш интернет образовай се ползвай критичното мислене.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, ши счупите нещо!
4
3
 
7
 
! Отговори
МДА преди 5 години
Хората на тази станция са толкова далеч като манталитет от тук коментиращите :) хората работят от различни страни заедно в космоса умеят да се забавляват и са истински специалисти (не всеки може да отиде там) а дребните душички тук коментират отново на лагери...
3
6
 
7
 
! Отговори
Землянин преди 5 години
До Водозаоблено!?!?Имам си 1 мечта: всички *** (съответно гладкомозъчни) с еднопосочен билет за открития космос.
2
10
 
6
 
! Отговори
Водозаоблено!?!? преди 5 години
Голяма новина! Играли футбол в МКС?! Играли, ако има заоблена вода в реалността, ама ако няма, а то си НЯМА - значи новината е поредната лъжа за земното кълбо и как едни космонавти обикалят около него. Земята не е кълбо и няма как да бъде. Тя е ПЛОСКА защото водата няма положителна ордината по оста Z в който и да е обем, а да се огъне и заобли по осите X и Y в пожителна и отрицателна посоки е възможно само и единствено със снимка и измама, повторена милиони пъти и в която много вярват!
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е . Някой играят футбол в космоса а други евроатлантически, правят гей паради в софия.